FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.49 // 7.12.2018

U19-luotsi Nyyssönen myöntää lohkon olevan haastavan

U19-luotsi Nyyssönen myöntää lohkon olevan haastavan

U19-poikien EM-alkukarsintalohkot syksylle 2019 arvottiin torstaina Sveitsin Nyonissa.

U19-pojat (2001) kohtaavat marraskuussa 2019 Ranskan, Tanskan ja Färsaaret. Päävalmentaja Kai Nyyssönen ottaa lohkon vastaan mielenkiinnolla, mutta myöntää, että helpoimmasta päästä haaste ei ole. Miniturnaus pelataan Tanskassa 13.-19.11.2019.

- Meidän pitää jatkoon päästäksemme pystyä kaatamaan meitä rankingissa ylempänä olevia maita, se on selvää. Pelasimme syksyllä vuotta vanhempien kanssa Tanskaa vastaan aivan loistavan ottelun. Olen hyvällä mielin, nyt teemme kaikki valmistelut mahdollisimman hyvin. Vielä ei ole varmaa, pelaammeko teko- vai luonnonnurmella, Nyyssönen kertoo Palloliiton sivuilla.

Vuonna 2000 syntyneet pojat kohtasivat syksyllä Italian, Tanskan ja Viron, eivätkä selviytyneet kevään jatkokarsintoihin. Urakka alkoi maalittomalla tasapelillä Tanskaa vastaan. Tuo ottelu olisi voinut kääntyä myös Suomen voitoksi, mutta lopulta käteen jäi vain lohkon kolmas sija.

- Pyrimme saamaan tulosta omalla tavalla pelaamalla. Jos onnistumme Ranskaa ja Tanskaa vastaan, niin pelaajamme ovat taas kiinnostavampia maailmalla. Meillä on pelaajia eurooppalaisissa akatemioissa ja varsinkin kotimaisten pelaajiemme osalta tuleva vuosi on tärkeä. Millä tasolla he pelaavat ja millaisissa rooleissa?

Kuten todettua, vuonna 2001 syntyneet etenivät U17-pojissa kevään jatkokarsintoihin. Tie nousi pystyyn Portugalissa joukkueen kärsittyä maalin tappiot Sveitsille ja Slovakialle. Isännät olivat päätösottelussa parempia 2-0-lukemin. Tänä syksynä joukkue pelasi Valko-Venäjän kanssa tuplamaaottelussa kaksi 2-2-tasatulosta.

- Nämä pelaajat ovat olleet paljon yhdessä, sekin on tärkeää. Heillä on kokemuksia kovista, hyvistä peleistä.

Lisää uutisia