FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.49 // 7.12.2018

U17-valmentaja Lehtola varsin tyytyväinen arpaan

U17-valmentaja Lehtola varsin tyytyväinen arpaan

U17-poikien EM-alkukarsintalohkot syksylle 2019 arvottiin torstaina Sveitsin Nyonissa.

U17-pojat (2003) kohtaavat syys-lokakuun 2019 vaihteessa Bosnia-Hertsegovinan, Tshekin ja Moldovan. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli arpaonneen varsin tyytyväinen.

- Olemme kolmoskorin maa, joten helppoja lohkoja ei ole olemassakaan. Meidän on onnistuttava hyvin päästäksemme lohkosta jatkoon. Vältimme kuitenkin ykköskorista aivan Euroopan huippumaat, kuten Saksan tai Ranskan. Voimme taistella joka pelissä voitosta, se on täysin realismia. Alamme pian tutkimaan vastustajia, mutta voimme odottaa tasaisia pelejä, Lehtola toteaa Palloliiton sivuilla.

Miniturnaus pelataan 25.9.-1.10. Suomessa. Alustana on luonnonnurmi ja pelipaikat päätetään myöhemmin. Suomi isännöi viimeksi toissa syksynä vuonna 2001 syntyneiden poikien EM-karsintalohkon, josta Suomi eteni komeasti lohkovoittajana jatkoon.

- Toivottavasti moni futisfani tarttuu tilaisuuteen ja tulee katsomaan hyviä pelejä. Meillä on hyviä kokemuksia alkukarsinnoista kotona, tämä on viiteen vuoteen jo neljäs vastaava turnaus Suomessa. Luonnonnurmi tietysti rajaa hieman paikkoja, missä voimme pelata.

Vuonna 2003 syntyneiden ikäluokka avasi maajoukkuetaipaleensa Slovakiassa huhtikuussa neljän maan turnauksessa. Nuoret ovat lisäksi kohdanneet Ruotsin ja Pohjois-Irlannin kaksoismaaotteluissa. Tilillä on muun muassa kaksi voittoa Ruotsista. Parhaillaan pelaajat osallistuvat Eerikkilässä alueturnaukseen.

- Lauantaina osaan vastata kysymykseen kuinka potentiaalinen ikäluokka tämä on taas hieman paremmin. Edessä on hyviä pelejä Eerikkilässä ja mukana on valtaosa ikäluokan parhaista pelaajista.

- Tämä on erittäin mielenkiintoinen ikäluokka. Muutamille pelipaikoille on tarjolla oikein lupaavia pelaajia, mutta kuten meillä aina, muutamille tilanne on hieman ohuempi. Ehdottomasti odotan tulevaa vuotta hyvällä fiiliksellä.

Lisää uutisia