FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.49 // 6.12.2018

Veikkausliigan ennätysvahti ylpeä kauden 2016 saavutuksista - "Ihan mielettömät muistot"

Veikkausliigan ennätysvahti ylpeä kauden 2016 saavutuksista - "Ihan mielettömät muistot"

Walter Viitala on pitänyt eniten nollapelejä Veikkausliigassa yhdellä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan yhden kauden nollapeliennätys on yhä Walter Viitalan nimissä.

IFK Mariehamn ylsi kaudella 2016 sensaatiomaiseen saavutukseen voittamalla Suomen mestaruuden. Koko Ahvenanmaa juhli, kun "Grönvitt" nosti päätöskierroksella mestaruuspokaalia Wiklöf Holding Arenalla.

Yksi mestaruuden takuumiehistä oli IFK:n tuolloinen maalivahti Walter Viitala, joka pelasi kauden kaikki 33 sarjaottelua ja piti maalinsa puhtaana peräti 18 kertaa.

Tuo lukema, 18, on yhä Veikkausliigan yhden kauden nollapeliennätys.

Oli lähellä, ettei Viitala joutunut syksyllä jakamaan ennätystitteliään. Sekä RoPS:n Antonio Reguerolle että HJK:n Maksim Rudakoville nimittäin kertyi kauden 2018 aikana sarjassa 17 nollaa miestä kohden.

Kokeneella espanjalaistorjujalla Reguerolla oli erinomainen sauma jopa kiilata Viitalan ohi. Hän oli saavuttanut syyskuun puoliväliin mennessä jo 16 nollapeliä. Sen jälkeen pelatuista kuudesta ottelusta vain yksi oli nollapeli, jonka seurauksena Reguero jäi yhden nollan päähän Viitalasta.

Debyyttikautensa Veikkausliigassa lainalla Zenitistä pelannut venäläistorjuja Rudakov sai vastuuta 27 liigapelissä, joista 17 oli nollia.

Nykyisin ruotsalaista suurseuraa Malmö FF:ää edustava Viitala, 26, kiinnitti huomiota liigan nollapelitilastoon loppukaudesta, kun asia nousi yllättäen esiin.

- Taisi olla joku äitini kaveri, joka sanoi, että Waden ennätys ei menekään tällä kaudella rikki. Se taisi olla kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä, Viitala kertoo.

PPJ Eiran kasvatti on todella ylpeä kahden kauden takaisesta saavutuksestaan. Häntä ei haittaa, että virkaveljet jäivät molemmat yhden nollan päähän tasoihin pääsystä.

- En ole siitä yhtään pahoillani, Viitala nauraa.

- Olen ylpeä siitä. Se on hieno saavutus ja jollekin siitä voi joskus myöhemmin sanoa. Mutta saa nähdä, kauanko se siellä säilyy.

Viitala vietti IFK Mariehamnissa kaudet 2015 ja 2016. Mestaruuskauden jälkeen hän siirtyi Tanskan liigassa pelanneeseen Viborgiin, jossa kului kaksi vuotta ennen siirtoa Malmöön.

Ikimuistoinen mestaruuskausi palaa Huuhkajissakin pelanneen maalivahdin muistikuviin useasti.

- Aina se tulee eteen jossain kohtaa. Katsoi sitten kuvia kännykästä tai joku muistuttaa siitä. Ihan mielettömät muistot siitä kaudesta. Nappikausi, tuollaisia toivoo vastaisuudessakin isommissa kuvioissa. Se oli mieletön vuosi, tai oikeastaan todella hienot kaksi vuotta.

Lisää uutisia