FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.49 // 5.12.2018

InStatin paras suomalaispelaaja pian Huuhkajiin? Markku Kanerva tarkkaillut topparia

InStatin paras suomalaispelaaja pian Huuhkajiin? Markku Kanerva tarkkaillut topparia

Robert Ivanov pelasi huikean kauden FC Hongassa ja jatkaa espoolaisseurassa myös alkavalla kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Robert Ivanovin otteet FC Hongassa ovat herättäneet Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan kiinnostuksen.

Tilastodatapalvelu InStat rankkasi Veikkausliigan pelaajat kauden päätteeksi korkeimman Instat Indexin perusteella liigakauden 2018 osalta. Tilastopörssin ykkönen oli KuPS:n laitapuolustaja Luis Murillo lukemalla 269.

Toiseksi tuli toinen ulkomaalaipelaaja, liigan maalitilaston HJK:ssa voittanut brasilialaiskärki Joao Klauss de Mello, jonka lukema oli hiukan Murillon vastaavaa huonompi, 258.

InStatin mukaan liigan päättyneen kauden paras suomalaispelaaja oli FC Hongan toppari Robert Ivanov. 24-vuotias liigadebytantti pelasi isossa roolissa neljänneksi sijoittuneiden espoolaisten alakerrassa ja saavutti 30 pelaamassaan ottelussa vahvan yhteisindeksin 257.

Kolmannen kautensa Hongassa pelanneen 24-vuotiaan otteet eivät ole jääneet huomiotta isommalta jalkapalloyleisöltä. Hongan manageri Hexi Arteva kertoi Huuhkajien eli Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan käyneen tarkastelemassa Ivanovin esityksiä tänä vuonna.

- Tiedän, että Rive Kanerva on käynyt täällä katsomassa häntä. Toivon, että Kanerva ottaisi hänet johonkin leiritykseen mukaan. Kannattaisi ottaa, Arteva sanoi.

Arteva kertoi puhuneensa hyvin lyhyesti Ivanovista Kanervan kanssa. Hongan päävalmentaja Vesa Vasara on keskustellut Huuhkajaluotsin kanssa enemmän Kontulan Urheilijoiden kasvatista.

Seuraavaksi Huuhkajat leireilee tammikuussa (4.-12.1.) Qatarissa ja pelaa harjoituspelin Ruotsia vastaan. Alkuvuoden otteluleirillä on perinteisesti ollut mukana useita Veikkausliigan pelaajia. Nähtäväksi jää, pääseekö huippukauden luutinut Ivanov Kanervan miehistöön.

Ivanov nähdään Hongassa myös ensi kaudella. Arteva toivoo pelaajan jatkavan kehittymistä samaan malliin. Ivanov saapui Honkaan kaudeksi 2016 Viikingeistä ja on lukeutunut siitä lähtien joukkueen runkopelaajiin.

- Urheilullisuus, raamit ja pelitaito ovat hyvällä tasolla. En näe mitään syytä, miksei kehitys voisi jatkua. Toivon hänen siirtyvän meiltä jossain vaiheessa isompiin sarjoihin. Se on meillä yhteinen ajatus, nyt kun vielä tehtiin monivuotinen jatkosopimus, Arteva selitti.

Tarkkaa sopimuksen pituutta Arteva ei kerro, mutta puhutaan vähintään kahden vuoden kontrahdista.

Artevalla on mielessä myös toinen Hongan pelaaja, joka saattaisi maajoukkueen kannalta olla tarkastelemisen arvoinen.

- Mielestäni Jonas Levänen, meidän vasen laitapakkimme, kannattaisi kartoittaa. Pelasi aika ehjän kauden ja on hyvin moderni tyyppi sekä juoksuvoimainen. Hän pelasi nuoreksi pojaksi isot minuutit.

Leväsen InStat Index oli viime kaudella 241. Sillä heltisi rankingin kokonaistilaston 17. sija.

Lisää uutisia