AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 2.12.2018

Dorman kipparina SJK:n urheilupuolen uudistuksissa

Dorman kipparina SJK:n urheilupuolen uudistuksissa

Richie Dorman näyttää suuntaa SJK:lle nyt toimiston puolella. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n jalkapallotoiminta ottaa uuden suunnan teknisenä johtajana aloittaneen Richard Dormanin alaisuudessa.

SJK:n urheilupuolelle luodaan uusi hierarkia, jossa määritellään tarkasti kaikkien työnkuvat ja vastuualueet. Nyt ajetaan läpi SJK:n tapa toimia, ja sitä tullaan tulevaisuudessa noudattamaan kaikissa seuran toiminnoissa ja joukkueissa. Seuran pitkän tähtäimen tavoitteet tehdään selkeämmäksi ja suunnitelmallisemmiksi. Kauden 2019 joukkue rakennetaan myös uuden pelaajahankintapolitiikan mukaan.

- Suurin uudistus urheilupuolelle on juuri tämä uusi rakenne koko toiminnassa. Me rakennamme täysin uuden toimintatavan, ja raamit kaikelle urheilupuolen toiminnalle. Tulemme tekemään sen kanssa jatkuvasti töitä, jotta se saadaan koko ajan paremmaksi, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

- Uusi rakenne tarkoittaa, että olemme jatkossa entistä vakaampia. Eli jos joku staffin jäsen lähtee, tuomme hänen tilalleen uuden, joka sopii samaan tehtävään ja sopii seuran tapaan toimia. Tai jos vaikka minä lähtisin, niin minun tilalleni tulisi vastaava henkilö. Näin käymme läpi koko jalkapallopuolen, ja pyrimme jatkossa saamaan oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin tässä mallissa. Näin rakennamme koko SJK:n toimintatavan pitkäjänteisesti tulevaisuuteen. Eikä se koske pelkästään urheilua, vaan näin me toimimme yhdessä koko seurakonsernin kanssa, Dorman jatkaa.

Dorman painottaa, että seuran pitää tulla kaikessa ja aina ensimmäisenä.

- Tämä koskee myös joukkuetta ja staffia. Me haluamme tänne ihmisiä, jotka pistävät SJK:n ja joukkueen etusijalle. Ihmisiä, jotka sopivat meidän arvoihimme. Me olemme seurana kuin perhe, jossa arvostamme toisiamme ja arvostamme työntekoa. Haluamme mukaan ihmisiä, jotka haluavat tulla paremmiksi ammattilaisina, työ- ja joukkuekavereina sekä ihmisinä. Haluamme myös ihmisiä, joilla on rohkeutta pyrkiä eteenpäin ja halua tehdä asioita. Tämä kaikki auttaa meitä parantamaan myös seuran toimintatapaa pitkässä juoksussa, Dorman kertoo.

Mikko Kujala aloitti uutena pelaajien fysiikan ja suorituskyvyn osaston vastaavana. Kujala on korkeasti koulutettu ja kokenut fyysisen valmennuksen osaaja, ja jatkossa hän pitää huolta siitä, että pelaajat ovat ehdottomassa huippukunnossa ja päävalmentajan käytettävissä. Hänen käytössään fysiikan ja suorituskyvyn osastossa on SJK-konserniin kuuluva DBC Seinäjoki ja sitä kautta fysioterapeutti Tiitus Lehtinen.

Uutena mukaan liittyy Joshua Bowen, joka on toiminut aiemmin muun muassa Englannin Valioliigassa Stoken urheilutieteen osaston johtajana. Lisäarvoa tuo yhteistyökumppanina toimivan Kuortaneen urheiluopiston urheilutieteen tietotaito sekä tapaturmien huollon ja lääkintähuollon puolesta yhteistyökumppani Terveystalo, josta tulee myös joukkueen lääkärit Ranno ja Arvo Kukk. Kujalan johtamaan osastoon kuuluu myös ravintopuoli ja seuran oma kokki Camilla Luoma.

Lisää uutisia