FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.48 // 1.12.2018

HJK:n kirkkaimmalla lupauksella tällä hetkellä vain yksi tavoite

HJK:n kirkkaimmalla lupauksella tällä hetkellä vain yksi tavoite

16-vuotias Santeri Väänänen debytoi Veikkausliigassa heinäkuussa. Marraskuussa HJK:n keskikenttäpelaaja valittiin Palloliiton vuoden poikapelaajaksi.

Tammikuun ensimmäisenä päivänä 17 vuotta täyttävä Santeri Väänänen on yksi niistä nimistä, keiden otteita kannattaa talven harjoitus- ja Suomen Cupin otteluissa seurata.

Taitava keskikenttäpelaaja on HJK:n kasvatti. Hän voitti kaudella 2017 sinivalkoisten riveissä B-junioreiden Suomen mestaruuden. Päättyneellä kaudella hän urakoi seuran reservijoukkue Klubi04:n riveissä, mutta joukkue tippui Kakkoseen jäätyään sarjassa viimeiseksi.

Väänäsen vuoteen mahtui kuitenkin monia ilon aiheita. Heinäkuussa hän debytoi Veikkausliigassa ja lokakuussa kantoi kapteenin nauhaa U17-maajoukkueen EM-karsintaturnauksessa Puolassa. Hieno vuosi tuli juuri päätökseen, kun HJK:n harjoitukset jäivät tauolle.

- Tämä oli minulta pelillisesti hyvä vuosi, sain paljon onnistumisia. Ensimmäinen peli Veikkausliigassa oli siisti juttu, mutta nyt haluan minuutteja lisää. Klubi04:n kanssa kausi oli vaikea, emmekä saaneet tuloksellisesti sitä mitä halusimme. Oli kaudessamme kuitenkin hyvääkin, Väänänen toteaa.

- Oli siistiä saada Palloliiton palkinto. Se oli osoitus, että olen tehnyt jotain oikein. Matsit Puolassa olivat kovatasoisia ja tasaisia. Se oli pienestä kiinni ja tietysti jäi harmittamaan, että emme päässeet jatkoon.

Väänänen debytoi Veikkausliigassa, mutta ei tämän lisäksi harjoitellut joukkueen kanssa kuin muutaman kerran. Nyt tavoite on kuitenkin täysin selvä. Nuori harjoitteli Mika Lehkosuon ryhmän kanssa marraskuun ja haluaa vakiinnuttaa paikkansa.

- Olen mielestäni päässyt joukkueeseen hyvin mukaan ja treenit ovat sujuneet hyvin. Tavoite on mahtua joukkueeseen.

Entä mitä jos vaikka HJK:sta tuttu Toni Koskela soittaa ja pyytää nuorta lainalle Rovaniemen Palloseuraan?

- En tiedä, en osaa sanoa vielä mitään. Liiga HJK:n kanssa on nyt tavoitteeni, Väänänen vastaa.

Klubi04 oli päättyneellä kaudella nousijajoukkue ja tippui siis takaisin Kakkoseen kaudeksi 2019. Helsinkiläisten riveissä nähtiin lukuisia nuorisomaajoukkuepelaajia. Ryhmän päävalmentaja on Mikko Mannila ja hänen apunaan toimi vuosi sitten menestyksekkään pelaajauransa päättänyt Mika Väyrynen.

- Mika on ollut todella valmentaja. Olen saanut häneltä henkilökohtaisestikin paljon hyviä vinkkejä. Todella hyvä fiilis hänestä ja uskon, että hänestä voi tulla vielä oikein hyvä valmentaja, Väänänen kehuu.

vko.49 // 12.12.2019
Lisää uutisia