AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 30.11.2018

​Uusia kasvoja tulossa SJK-paitaan – "Ehkä 4-5 uutta, vahvaa pelaajaa"

​Uusia kasvoja tulossa SJK-paitaan – "Ehkä 4-5 uutta, vahvaa pelaajaa"

Dani Hatakka on melkein kuin uusi pelaaja SJK:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kauden päättyessä päättyi myös monen SJK:ta edustaneen pelaajan pelit mustakultaisessa paidassa.

Yksi pisimpään SJK:ta edustaneista pelaajista, Richie Dorman, lopetti myös koko peliuransa ja siirtyi SJK:n urheilullisen puolen tekniseksi johtajaksi.

SJK:n jättävät hänen lisäkseen varmuudella Matti Klinga, Aristote Mboma, Emile Paul Tendeng, Anders Bååth, Jordan Mustoe, Shahdon Winchester, Peter Opiyo, Daniel O'Brien ja lainalla TPS:ssä koko viime kauden ollut Elias Ahde. Lisäksi SJK purki jo aiemmin Paavo Valakarin sopimuksen ja pelaaja edusti loppukauden Ykkösessä JJK:ta.

Tältä pohjalta SJK on hyvää vauhtia rakentamassa joukkuetta tulevalle kaudelle 2019.

- Meillä on nyt 15 pelaajasopimusta, mikä on hyvä perusrunko ja kehityskelpoinen sellainen. Tiedämme, että nämä pelaajat ovat nälkäisiä, sillä he haluavat näyttää, että viime kausi oli pettymys myös heille. Tiedämme myös, että he haluavat menestyä ja auttaa myös toisiaan menestymään. Nämä ovat hyviä pelaajia ja tämä on todellakin hyvä runko.

- Muutama pelaaja on myös kuin uusia vahvistuksia, sillä he olivat pitkään loukkaantuneena viime kaudella. Billy Ions, Obed Malolo ja Dani Hatakka esimerkiksi. Heillä on erinomainen asenne ja he ovat muutenkin tärkeitä pelaajia joukkueelle, Eremenko sanoo.

Eremenkon arvion mukaan mitään massiivista pelaajatulvaa Seinäjoelle ei ole talven edetessä odotettavissa.

- Tarvitsemme kenties 4-5 uutta vahvaa pelaajaa, joita me joukkueeseen parhaillaan etsimme. Katselemme näitä pelaajia sekä Suomesta että ulkomailta. Meillä on tarkkaan mietitty mille pelipaikoille näitä halutaan ja mitä ominaisuuksia haluan heillä olevan.

- Kokemuksesta voin sanoa, että meillä ei ole näiden kanssa kiire, vaan teemme valinnat huolella. Tärkeintä on saada oikeat pelaajat. Pelaajat joiden luonne ja ominaisuudet sopii meidän tarkoituksiin, Eremenko jatkaa.

Verkot ovat vesillä, mutta kaloja saattaa siihen tarttua hyvinkin läheltä. Ovet ovat ehdottomasti auki myös omille nuorille.

- Samaan aikaan kuitenkin testaamme nuoria suomalaispelaajia joulukuussa sekä mahdollisesti muutamia ulkomaalaispelaajia. Myös omia akatemiapelaajia tulee mukaan joulukuussa antamaan näyttöjä edustukseen. Haluamme antaa akatemiapelaajille reilun mahdollisuuden.

- Varsinaisesti emme halua edes tehdä suurta eroa eri joukkueiden välillä, vaan kaikki ovat SJK:n pelaajia ja he kaikki edustavat SJK:ta, korostaa Eremenko.

Lisää uutisia