AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 29.11.2018

"Todella aktiivinen pelaaja" - KuPS hankki nuorta voimaa keskikentälle

"Todella aktiivinen pelaaja" - KuPS hankki nuorta voimaa keskikentälle

Tommi Jyry edusti päättyneellä kaudella HIFK:ta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura jatkaa ensi kauden joukkueensa rakentamista. Keskikenttäpelaaja Tommi Jyry (19) siirtyy kuopiolaisjoukkueen riveihin. Osapuolet ovat allekirjoittaneet kolmevuotisen pelaajasopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2021 loppuun saakka.

167-senttinen Jyry on ollut marraskuun ajan mukana Kuopion Palloseuran harjoitusvahvuudessa. Keskikenttäpelaaja harjoitteli kuopiolaisjoukkueen riveissä myös viime vuonna tähän aikaan ja Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara olisi halunnut Jyryn jo viime kaudella Kuopioon, mutta hänellä oli sopimusta vielä vuosi jäljellä HIFK:n kanssa eivätkä seurat päässeet siirrosta sopuun.

19-vuotias Jyry on pelannut kaksi edellistä sarjakautta Helsingin IFK:n riveissä. Keskikenttäpelaaja teki debyyttinsä Veikkausliigassa 12.9.2017 HJK:ta vastaan esiintyen tuolla sarjakaudella yhteensä viidessä Veikkausliigaottelussa. Kaudella 2018 taitava pelintekijä pelasi ensimmäisen täyden sarjakautensa miesten tasolla Ykkösessä: hän pelasi yhteensä 24 ottelussa, joissa syntyi yksi maali ja viisi maaliin johtanutta syöttöä.

- Kävin katsomassa Tommin pelejä paljon viime vuonna ja ajatus hänestä vahvistui. Hän on todella aktiivinen ja tekninen pelaaja, joka pystyy toimimaan pienessä tilassa.

- Hän pystyy parantamaan vielä todella paljon, mutta uskon, että meidän tavassamme pelata häneltä voi odottaa vielä enemmän tehoja. Hänen pitää olla vielä vaarallisempi viimeisellä kolmanneksella. Hänen potentiaalinsa on kuitenkin valtava, päävalmentaja Honkavaara toteaa uudesta pelaajahankinnasta.

Lisää uutisia