AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 29.11.2018

​Kuopion 8000 katsojan stadionhanke vahvassa myötätuulessa

​Kuopion 8000 katsojan stadionhanke vahvassa myötätuulessa

Kuopion Keskuskentän 8000 katsojan areenahanke etenee hyvää vauhtia ja etenee joulukuussa kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kuopion kaupunginhallitus hyväksyi viime viikolla yksimielisesti talousarvion toimintasuunnitelman, jossa hankesuunnitteluun varataan ensi vuodelle 600 000 euroa. Savon Sanomien mukaan talousarvion investointiosassa varaudutaan sijoittamaan hankkeeseen vuonna 2020 jo 9,0 miljoonaa euroa ja vuonna 2021 vielä 5,4 miljoonaa euroa.

– Jalkapallo-olosuhteiden kehittämisestä vallitsee pitkälle viety yhteisymmärrys. Asia etenee nyt valtuustoon, ja jos se hyväksytään siellä, hankesuunnittelua jatketaan ensi vuonna siihen varatuilla rahoilla, Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen sanoo.

Kahdesta vaihtoehdosta ollaan päätymässä suurempaan eli 8000 katsojan vaihtoehtoon, jolla uusi areena nousisi UEFA:n neloskategoriaan ja mahdollistaisi kaikkien otteluiden pelaamisen areenalla. Tämä mahdollistaa myös merkittävämmän summan avustusta saamisen niin opetus- ja kulttuuriministeriöltä kuin UEFA:n hattrick-avustusohjelman kauttakin.

Keskuskentän areenaan investoitavat rahat tulevat Kuopion kaupunginvaltuuston päätettäviksi 10. joulukuuta.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia