AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.48 // 28.11.2018

​Seuralegenda jatkaa VPS:n valmennusryhmässä

​Seuralegenda jatkaa VPS:n valmennusryhmässä

Kauteen 2015 peliuransa päättänyt Henri Sillanpää jatkaa VPS:n edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana. (Kuva: Juha Tamminen)

Vastikään pitkän jatkosopimuksen VPS Junioreiden kanssa tehnyt Henri Sillanpää jatkaa myös VPS:n edustusjoukkueen maalivahtivalmentajan tontilla.

"Vepsun" P05- ja P07-joukkueita sekä seuran maalivahteja luotsaava Sillanpää on pelaajauransa päättymisen jälkeen kaudesta 2016 saakka toiminut edustuksessa maalivahtivalmentajana.

Sillanpää on VPS:n seuralegenda, joka on kehittänyt itseään vuosien aikana monipuolisesti niin maalivahti- kuin joukkuevalmennuksen osalta.

- Olen kouluttanut itseäni ensin lasten ja nuorten valmennuksessa. Viime vuonna suoritin UEFA A-maalivahtivalmentajakoulutuksen. Nyt on ollut hiljaisempaa, mutta pian olisi tarkoitus jatkaa joukkuepuolella A-valmentajatutkintoa kohti. Tarkoitus on kehittää itseäni monipuolisesti, koska sekä joukkue-, että maalivahtivalmennus kiinnostaa. Nyt on ollut hienoa, kun on saanut tehdä molempia. Aamupäivät ovat olleet maalivahtivalmennuspainotteisia ja iltaisin on ollut enemmän sitten joukkuevalmennusta, Sillanpää pohti vastikään ilmestyneessä Vepsun Good Company -lehdessä.

- Henkalla on kattava valmentajapolku meneillään ja sitä on ollut hieno seurata. Hän on todella intohimoinen valmentaja ja innostunut siitä mitä tekee. Työmäärä, mitä Henkka tällä hetkellä tekee seurassa on todella suuri. On Vepsulle hieno asia, että Henkka jatkaa. Se on myös hieno asia itselleni henkilökohtaisesti, koska tunnemme toisemme jo pitkältä ajalta. Yhteistyö toimii mutkattomasti ja puhumme niin sanotusti samaa futiskieltä. Se on ehdottomasti vahvuus, päävalmentaja Petri Vuorinen puolestaan kommentoi.

Sillanpään rooli on iso jälleen tulevaa kautta ajatellen myös joukkueenrakennuksen osalta, sillä edustuksella ei ole vielä sopimusta yhdenkään maalivahdin kanssa.

- Henkka on vahvasti mukana vahvasti, kun etsimme maalivahtia ensi kaudeksi, Vuorinen toteaa.

Lähde: VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia