FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.48 // 28.11.2018

​Kymmenes kausi täyteen? HIFK:n ikoni toivoo sopimusneuvotteluiden etenevän

​Kymmenes kausi täyteen? HIFK:n ikoni toivoo sopimusneuvotteluiden etenevän

Matias Hänniselle tuleva kausi HIFK:ssa olisi jo uran kymmenes. (Kuva: Juha Tamminen)

Matias Hänninen kuvailee aikaansa HIFK:ssa elämän korkeakouluksi, jonka aikana hän on oppinut paljon itsestään ja yleisesti elämästä.

Matias Hänninen lukeutuu jo HIFK:n ikonipelaajiin. Kontulan Urheilijoiden kasvatti on edustanut tähtirintoja yhdeksänä viime kautena, joten seuraavana vuonna täyttäyisivät tasalukemat.

Tuleeko kymppi täyteen? Hännisen mukaan jatkosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Hän uskoo niiden menevän maaliin loppuvuoden aikana.

- Luotan, uskon ja tietysti myös toivon, että pääsemme yhteisymmärrykseen. Uskon, että on minun ja seuran intressi saada sopimus aikaiseksi, Hänninen sanoo.

Kymmenen vuotta samassa seurassa on todella pitkä aika. Varsinkin kun ottaa huomioon, ettei Hänninen ole pelannut yhdeksänä viime vuotena muualla, ellei kolmea lainalla pelattua peliä Kiffenissä 2011 tai kahta ottelua farmiseura Gnistanissa (yksi 2015, toinen 2016) lasketa.

- En tiedä onko Suomessa tapana järjestää testimonial-otteluita, kuten isoilla kentillä. Mutta olisihan se kiva saada oma sellainen Masa Hänniselle. Se olisi käsittämätöntä! Hänninen pohtii pilke silmäkulmassa.

HIFK merkitsee laitapuolustajalle suunnattomasti. Vuosien aikana punainen paita on kietoutunut ruumiin ympärille entistä tiukemmin. Varsinkin sydämessä sykkii Stadin veri.

- Aika ison osan elämästäni olen viettänyt tässä upeassa seurassa. Voisi sanoa, että tämä on ollut kyllä sellainen elämän korkeakoulu, mitä ei saa mistään yliopistotutkinnosta. Olen oppinut itsestäni niin paljon ja älyttömän paljon elämästä, saanut elinikäisiä kavereita jotka toivottavasti pysyvät myös peliuran jälkeen.

- En olisi saanut tällaista pakettia mistään muualta kuin HIFK:sta. Kyllähän se on varmaan merkki siitä, että olen viihtynyt, kun olen pysynyt siellä niin kauan.

Pelkkä jalkapallo ei ole syy jatkaa HIFK:ssa vuodesta toiseen.

- Aina kun uusi kausi alkaa ja pääsee suunnittelemaan jätkien kanssa päätösreissua Saksaan, muistaa viimeistään, miksi on hienoa pelata HIFK:ssa, Hänninen naurahtaa.

HIFK aloittaa joukkueharjoittelun kunnolla vasta tammikuussa. Kauden päätyttyä Hänninen veti pari viikkoa happea, mutta nyt omatoiminen harjoittelu on jo alkanut.

Omat tavoitteet ovat jo tiedossa.

- Haluan olla paras versio itsestäni. Haluan olla nopeampi, taitavampi, kestävämpi ja sitä kautta haluan olla parempi pelaaja. Haluan olla runkopelaaja ja valmentajan luottopelaaja, johon pystyy luottamaan tilanteessa kuin tilanteessa, hän linjaa.

- Kun pelaa hyvin, sitä kautta se toivottavasti vaikuttaa myös joukkueen menestykseen. Sitä kautta voidaan napsia niitä sijoja vähän nimekkäimmiltäkin joukkueilta.

HIFK voitti viime kaudella Ykkösen ja palaa sen myötä Veikkausliigaan kaudeksi 2019. Viimeksi seura pelasi pääsarjatasolla vuonna 2017.

Lisää uutisia