FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.48 // 27.11.2018

Veikkausliigan maalipyssy näkee samankaltaisuuksia itsessään ja maajoukkuekipparissa

Veikkausliigan maalipyssy näkee samankaltaisuuksia itsessään ja maajoukkuekipparissa

Rasmus Karjalainen paukutti päättyneellä kaudella 16 Veikkausliigaosumaa KuPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ronaldo, Kane, Forssell.. KuPS:ssa nappikauden pelannella Rasmus Karjalaisella riittää idoleita.

Lähes jokainen jalkapalloilija on uransa aikana imenyt vaikutteita pelitapaansa jonkun muun kokeneemman futaajan esityksiä katsoen. Niin myös KuPS:n hyökkääjä Rasmus Karjalainen, joka sijoittui päättyneellä kaudella jaetulle toiselle sijalle Veikkausliigan maalipörssissä.

- Kun Cristiano Ronaldo siirtyi Manchester Unitediin, siitä lähtien Ronaldo on ollut se ykkösesikuva tosi pitkään. Pienenä sitä tuli enemmän matkittua, mutta nykyään lähinnä katsoo ja ihailee hänen liikkumistaan, ei niinkään askelharhautuksia vaan sitä liikettä ja sitä, miten hän tekee maaleja, Karjalainen selitti.

Ronaldo, 33, ei ole pelannut Englannissa sitten vuoden 2009, kun hän siirtyi tuolloisella maailmanennätyssumalla (94 miljoonaa euroa) Espanjan mahtiseuraan Real Madridiin, jonka paidassa teki hurjat 451 maalia 438 ottelussa ja voitti 16 titteliä. Los Blancosista portugalilaisen matka jatkui täksi kaudeksi Italian Serie A:n jättiläiseen Juventukseen siitäkin huolimatta, että huhuissa Ronaldo yhdistettiin vahvasti entiseen seuraansa Unitediin.

Englannissa Karjalaisella on yhä toinenkin pelaaja, jonka pelaamista hän tykkää katsoa. Hän näkee itsessään ja Tottenhamin Harry Kanessa samankaltaisuuksia. Englannin maajoukkuekapteeni Kane on kuulunut viime vuodet sarjan tehokkaimpiin pelaajiin.

- Harry kane on jäätävä. Tietyllä tavalla näen Kanen itsenilaisena pelaajana joiltain osin. Siinä on aika terävä jätkä maalipaikoissa ja hyvä viimeistelijä, 16 liigamaalia tänä vuonna tehnyt Karjalainen sanoi ja jatkoi:

- Sitten tietenkin tuli pienenä katsottua Miklu Forssellia. Meillä oli kotona VHS-videoita, joissa oli Miklun maaleja sun muita.

87 A-maaottelua pelannut ja niissä 29 maalia tehnyt Mikael Forssell on kiistatta yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. Kauteen 2017 HIFK:ssa uransa päättänyt kärkimies siirtyi Englannin suurseuraan Chelseaan vain 17-vuotiaana ja pelasi sen lisäksi urallaan mm. myös Crystal Palacessa, Birmingham Cityssa, Borussia Mönchengladbachissa, Hannoverissa ja Leedsissä.

Lisää uutisia