AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 27.11.2018

​FC Lahdelle ranskalaisvahvistus

​FC Lahdelle ranskalaisvahvistus

Sami Ristilä kuvailee Coubronnea urheilulliseksi ja monipuoliseksi puolustajaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja ranskalainen Jean-Christophe Coubronne ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

Coubronne siirtyy Lahteen Ykkösen KTP:stä. Ranskalainen on pelipaikaltaan laitapuolustaja, mutta hän pystyy pelaamaan myös topparina. Coubronne on 29-vuotias ja 180 senttiä pitkä.

Coubronne syntyi Ranskan Lyonissa. Hän kasvoi jalkapalloilijaksi maineikkaassa ranskalaisessa FC Sochauxissa. Ranskasta puolustaja siirtyi italialaiseen Novaraan, jossa Coubronne pelasi Serie C:ssä, B:ssä ja yhden ottelun Serie A:ssa. Novarasta hän siirtyi Portugaliin, jossa hän pelasi kauden pääsarjaa ja kaksi kautta toiseksi korkeinta sarjatasoa SC Olhanensen riveissä. Viime talvella hän saapui Suomeen ja KTP:n riveihin, jossa ranskalainen pelasi 23 ottelua. Mies on pelannut nuorena myös Ranskan nuorten maajoukkueessa.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä Coubronnea urheilulliseksi ja monipuoliseksi puolustajaksi. Ristilän mukaan ranskalainen tuo joukkueen hyökkäys- ja puolustuspeliin ison lisän. Ristilä kaavailee Coubronnea laitapuolustajan tontille.

- Coubronne on monipuolinen ja urheilullinen puolustaja. Lähtökohtaisesti hän tulee pelaamaan meillä laitapuolustajan paikalla, vaikka hän pystyy pelaamaan myös topparina. Kumpikin laita sopii hänelle hyvin. Hän on nopea ja hänellä on hyvät fyysiset ominaisuudet. Näin hänet neljä-viisi kertaa viime kaudella ja hän oli jokaisella kerralla kentän parhaimmistoa. Coubronnella on kokemusta monesta erilaisesta paikasta. Hän tuo ison lisän meidän hyökkäys- ja puolustuspelaamiseemme, Ristilä kehuu uutta hankintaa.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia