AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 24.11.2018

Nuori maalivahti haluaa läpimurron Veikkausliigaan - ”Honka oli minulle paras ratkaisu”

Nuori maalivahti haluaa läpimurron Veikkausliigaan - ”Honka oli minulle paras ratkaisu”

Kuva: Juha Tamminen

Kesäkuussa 18 vuotta täyttänyt Rasmus Leislahti oli heinäkuussa Suomen U19 EM-kisajoukkueen ykkösmaalivahti. Marraskuussa hän teki sopimuksen FC Hongan kanssa ja nyt tavoitteena on saada mahdollisimman paljon vastuuta Veikkausliigassa.

Rasmus Leislahdella on takanaan ikimuistoinen vuosi. Helsinkiläinen nousi ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen maaliskuussa ja varasti heti pelaavan maalivahdin paikan. Heinäkuussa hän oli Suomen parhaimmistoa alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Vaasassa ja Seinäjoella.

Seurajoukkuetasolla "Rasse" siirtyi kasvattajaseurastaan kirkkonummelalaisesta KyIF:stä HJK:n organisaatioon 2017 ja voitti heti B-nuorten SM-sarjan. Vuosi 2018 oli Leislahdelle ensimmäinen miesten sarjoissa ja hän sai hyvin vastuuta. Helsinkiläisten kakkosjoukkue Klubi 04 tippui kuitenkin Ykkösen sarjajumbona Kakkoseen.

FC Honka tiedotti marraskuun puolivälissä tehneensä Leislahden kanssa sopimuksen.

- Olen tyytyväinen sopimukseen. Mietin asiaa ja muutama muukin vaihtoehto oli, yksi niistä oli HJK. Uskon, että Honka oli minulle nyt paras ratkaisu, Leislahti toteaa.

- Treeniympäristö on hyvä ja Hongalla on alla hyvä kausi. Joukkue pelaa pallonhallintapeliä ja se sopii minulle.

Kesällä Leislahti kertoi tavoitteekseen nousun HJK:n edustusjoukkueeseen. Hän harjoitteli joukkueen maalivahtien mukana, mutta liigadebyytti jäi tekemättä. Nuori kertoo ajatuksen seuraavasta askeleesta tulleen mieleen ensimmäisiä kertoja EM-lopputurnauksen jälkeen.

- Sain kisoista hyvin itseluottamusta ja muutenkin maaottelut ovat auttaneet minua paljon. Sain paljon pelejä Ykkösessä, joten alkoi tuntua, että ehkä voisin pärjätä korkeammallakin tasolla, eli liigassa.

- Opin paljon ja vuosi oli todella erilainen kuin edellinen. Silloin voitimme BSM-sarjan, nyt hävisimme enemmän kuin voitimme. Se oli välillä rankkaa, mutta siitäkin pitää oppia. Koen, että kehityin kokonaisuudessaan maalivahtina.

Honkan ykkösmaalivahti päättyneellä kaudella oli 31-vuotias Tim Murray ja hän on tehnyt jatkosopimuksen. Vuoden 2019 maalivahtikolmikon täydentää Leislahden tapaan vuonna 2000 syntynyt Atte Paunio. Ryhmää valmentaa espanjalainen Ayoze Mentado.

- Tim on todella hyvä maalivahti. Minun pitää vain malttaa ja näyttää mitä osaan. Mitä enemmän saan pelejä, sitä parempi. En odota, että pääsisin pelaamaan kaikki ottelut, mutta jonkun verran. Atte on minulle entuudestaan tuttu, hän on hyvä jätkä, joka tekee paljon töitä. Uskon, että tulemme kaikki tukemaan ja auttamaan toisiamme. Olemme varmasti hyvä ryhmä.

- Olen tavannut Mentadon vain kerran, mutta hän vaikutti todella mukavalta henkilöltä. Olen kuullut hänestä paljon hyvää ja odotan jo, että pääsen treenaamaan hänen kanssaan. Tulen varmasti oppimaan uutta.

"Mitaleille olisi hienoa päästä"

FC Honka aloittaa kauteen 2019 valmistautumisen todenteolla joulukuun alusta. Rasmus Leislahdella on edessä mielenkiintoiset ensimmäiset harjoitukset, sillä hän tuntee joukkueesta entuudestaan vain Paunion, Demba Savagen (pelasivat yhtä aikaa HJK:ssa) sekä apuvalmentaja Sampo Koskisen, joka on hänen perhetuttunsa.

- Viime kausi oli Hongalta todella hyvä, joten sen perusteella toivon, että ensi kausi olisi vielä parempi. Mitaleille olisi hienoa päästä. Joukkueessa on paljon taitavia pelaajia.

Kuten todettua Leislahti oli U19 EM-kisoissa Suomen ykkösmaalivahti. Hän kantoi vastuun myös vuonna 2000 syntyneiden ikäluokan U19 EM-alkukarsinnoissa Virossa lokakuussa, mutta joukkue ei edennyt kevään jatkokarsintoihin. Nyt Leislahden tavoite on nousta Suomi-paidassa jälleen askel, joka tarkoittaa tässä tapauksessa Juha Malisen valmentamia Pikkuhuuhkajia.

- Olisi kova, jos pääsisin jo ensi kaudella U21-maajoukkueen mukaan ainakin johonkin tapahtumaan. Seurajoukkuetasolla haluan Veikkausliigapelejä niin paljon kuin mahdollista. Näiden tavoitteiden eteen pitää tehdä kovasti töitä.

- Edessäni on entistä kovempia miesten pelejä, joten haluan omaankin tekemiseen lisää kovuutta ja johtajuutta. Kovimmissa peleissä pitää olla fyysisesti ja henkisesti vahvempi. Haluan tukea joukkuetta mahdollisimman paljon.

Lisää uutisia