AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 19.11.2018

Markku Kanerva pettyneenä: "Harmittaa hyvin paljon pelaajien puolesta"

Markku Kanerva pettyneenä: "Harmittaa hyvin paljon pelaajien puolesta"

Markku Kanerva johti Huuhkajat Nations Leaguen lohkovoittoon. Suomi hävisi sunnuntaina Unkarille, mikä jäi harmittamaan Kanervaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Markku Kanerva oli pettynyt Unkaria vastaan sunnuntaina tulleeseen vierastappioon.

Huuhkajat hävisi sunnuntai-iltana Nations Leaguen lohkovaiheen päätösottelunsa Unkarille lukemin 0-2. Budapestissa pelattu ottelu jätti Suomella paljon varaa parantaa.

- Eihän tulokseen voi tietenkään olla tyytyväinen. Tiedettiin, että joudutaan ison haasteen eteen. Unkari tuli tosiaan tosi vahvasti meitä prässäten, se hieman ehkä yllätti meitä. Siellä oli pieni taktinen huijaus kokoonpanoissa ryhmityksen suhteen. Kyllä me vähän spekuloitiin ja varoitettiin pelaajia, että voi olla, että he lähtevät kolmella topparilla. Sitä itse asiassa odotin jo Tampereen-peliin. (Päävalmentaja Marco) Rossilla on ollut aikaa työstää joukkueessa omaa pelitapaansa, jota hän on käyttänyt seurajoukkueessa, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi.

Kanerva teki Suomen avauskokoonpanoon useita muutoksia torstain Kreikka-otteluun verrattuna. Maalilla pelasi Jesse Joronen, toisena topparina Sauli Väisänen, keskikentän keskustassa Thomas Lam ja vasemmalla laidalla Robert Taylor. Sen lisäksi vaihdosta sisään tulivat Joona Toivio, Joni Kauko ja Petteri Forsell.

Loukkaantumisia ja poissaoloja on riitänyt Suomen joukkueella jo jonkin aikaa. Joukkue onnistui kuitenkin usein kääntämään ne vahvuudeksi. Simob Skrabb ja Pyry Soiri uupuivat vammojen takia Unkari-ottelusta.

- Tässä matkan varrella joukkue on osoittanut sen, että kyllä meillä löytyy korvaavia pelaajia rosterista. Tietenkin pelaajien kannalta ikäviä nämä poissaolot. Kun tällekin reissulle lähdettiin, oli kaikennäköistä, Tim Sparv mm. pois. Silti päätavoite joka meillä oli näille kahdelle vieraspelireissulle, se lohkovoitto, se toteutui. Siitä olen ylpeä, kiitos koko joukkueelle. Mutta harmittaa hyvin paljon pelaajien puolesta, että tämä päättyi tappioon, Kanerva harmitteli.

Suomi hävisi tämän viikon molemmat Nations Leaguen ottelut. Kreikka otti torstaina Huuhkajista 1-0-voiton Ateenassa.

Kokonaisuutena Huuhkajien rupeama UEFAn kilpailussa oli kuitenkin hohdokas. Voitto tuli, kun kuudesta ottelusta neljä ensimmäistä päättyi voittoihin.

Lähde: Huuhkaja-TV
Lisää uutisia