AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 18.11.2018

​Petteri Forsell on kiitollinen asiasta, jonka oppi IFK Mariehamnissa - "Tosi tärkeää"

​Petteri Forsell on kiitollinen asiasta, jonka oppi IFK Mariehamnissa - "Tosi tärkeää"

Petteri Forsell on jälleen A-maajoukkueen mukana. (Kuva: Juha Tamminen)

A-maajoukkueen mukana jälleen oleva Petteri Forsell toivoo peliaikaa sunnuntai-illan ottelussa Budapestissa.

Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa sunnuntaina Unkaria vastaan vieraissa. Suomi on jo varmistanut Nations Leaguen C-divisioonan kakkoslohkon voiton, mutta pelissä on vielä panoksia, sillä voitolla Suomi saisi paremmat mahdollisuudet napata kotietu keväällä 2020 pelattavaan pudotuspelien välierään.

- Se on nyt selvinnyt kaikille, että olemme tämän lohkon paras joukkue, ja meidän pitää pystyä se myös näyttämään tuossa pelissä. Meidän pitää pystyä näyttämään se hyökkäys- ja puolustuspelissä, Huuhkajien keskikentän ja hyökkäyksen monitoimimies Petteri Forsell sanoo.

- Jengi on paljon rentoutuneempaa kuin aiemmin, ja toivotaan, että se näkyy myös peliesityksessä. Ettei jännitä pallon kanssa niin paljon ja pystyttäisiin tekemään vaikka useampikin maali.

Suomen edellinen ottelu päättyi torstaina Ateenassa 0-1-tappioon Kreikalle.

Lokakuun maaottelutapahtuman jälkeen Forsell on huhkinut hurjia minuutteja Puolan pääsarjajoukkue Miedz Legnicassa. Alla on viisi peliä, joissa kaikissa on tullut täydet minuutit.

- Siinä mielessä olen erittäin hyvässä juoksukunnossa tällä hetkellä ja pystyn auttamaan hyökkäys- ja puolustussuuntaan, hän vakuuttaa.

Forsellin rooli on Huuhkajissa erilainen kuin Legnicassa. Puolassa hän on pelannut kärjen alapuolella, mutta ns. kymppipaikan pelaajaa ei Suomen systeemistä usein löydy.

Roolitus ei kuitenkaan kovapotkuista Forsellia huoleta.

- IFK:n (Mariehamn) aikana sain laitapelaajan koulutuksen, se oli tosi tärkeää. Nyt on ollut monta peliä tuolla Puolassa niin, että aloitan hyökkääjänä, sitten meille vaihdetaan yksi hyökkääjä tilalle ja tipun sitten keskikentälle. Se on siinä mielessä hyvä, että on oppinut pelaamaan monia paikkoja, Forsell iloitsee.

Suomen ja Unkarin välinen ottelu Budapestissa alkaa kello 21.45 Suomen aikaa.

Lähde: Huuhkaja-TV
Lisää uutisia