FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.46 // 17.11.2018

​Vuoden herrasmiespelaaja kaudestaan: "Tyytyväinen pitää olla"

​Vuoden herrasmiespelaaja kaudestaan: "Tyytyväinen pitää olla"

Ville Saxman pelasi huippuvahvan kauden KuPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran kokenut keskikenttäpelaaja Ville Saxman pelasi loistavan Veikkausliigakauden keltamustien riveissä. Energinen uurastaja esitti erinomaisia otteita viikosta toiseen ja viimeisteli neljä arvokasta liigamaalia - aivan kuten edelliselläkin kaudella.

Saxman pelasi kaikissa kauden 33 sarjapelissä ja hänet valittiin peräti kolmesti Veikkausliigan kuukauden tähdistöjoukkueeseen (elo-, syys- ja lokakuu). Valioerotuomarikerho valitsi Saxmanin vuoden 2018 herrasmiespelaajaksi Veikkausliigassa.

Saxman on tyytyväinen omaan menestyksekkääseen kauteensa.

- Oli hyvä kausi ja kyllä tyytyväinen pitää olla. Tuli tehoja syksyllä ja pelasin elämäni parhaan syksyn hyvällä tasolla. Valioerotuomarikerhon valinta oli tosi positiivinen asia ja hieno ele. Arvostan korkealle, on iso kunnia tulla valituksi vuoden herrasmiespelaajaksi ja nämä valinnat ovat kirsikoita kakun päälle, Saxman iloitsee.

Kuopiolaisten värikäs Veikkausliigakausi päättyi iloisten mitalijuhlien merkeissä, kun viimeisestä sarjapelistä tuli kaivattu vierasvoitto.

- Aikamoinen peli se oli. Voittaa piti ja niin piti IFK:n myös. Vaikea peli oli, sillä olot eivät olleet parhaat mahdolliset. Tuuli kovaa ja kenttä oli huono. Ensimmäinen puoliaika oli vaikea, toinen oli parempi. Maalivahti Otso Virtanen otti pilkun kiinni ja sen jälkeen meille kaikille tuli fiilis, että nyt me käännetään ja voitetaan tämä peli. Me pyöritettiin palloa ja onneksi se maali sieltä tuli, Saxman muistelee.

Peli päättyi KuPS:n 2-1-voittoon.

KuPS ponnisti viimeisen sarjakolmanneksen aikana liigataulukon seitsemänneltä sijalta pronssille. Tämä on vahva osoitus joukkueen kovasta henkisestä kantista. Maarianhaminasta kairattu voitto oli upea lopetus jännittävälle pelikaudelle.

- Tunne oli aivan käsittämätön ja kova lataus purkautui voitonjuhlissa. Kaudesta jäi hyvä maku, mitalia me haimme ja saimme sen. Turhan tiukille se tosin meni, sillä paremmin me olisimme voineet pelata pitkin kautta. Kesällä oli vaisua ja vaihtelevaa, syksyllä me olimme vahvoja. Pitkin kautta meillä oli hyvä henkinen puoli. Me nousimme takaa ohi monesti ja se kuvastaa joukkueen kanttia, hän sanoo jatkaen:

- Syksyt ovat tärkeitä: kun olet vahva syksyllä, saatat yltää mitalille. Pronssimitali ja voitto Maarianhaminassa oli hieno lopetus sarjakaudelle, kukaan ei voi käsikirjoittaa tuommoista loppua.

Lisää uutisia