FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.46 // 15.11.2018

VPS:n uusi pelaaja kehuu: ”Tämä on minulle se oma juttu”

VPS:n uusi pelaaja kehuu: ”Tämä on minulle se oma juttu”

Kuva: Juha Tamminen

19-vuotias Martti Haukioja siirtyy Ilveksestä VPS:n riveihin. Nuori kehuu vaasalaisten olosuhteita ja uskoo VPS:n olevan hänelle sopiva seuraava haaste.

Martti Martti Haukioja halusi tulla Vepsuun, vaikka muitakin vaihtoehtoja oli pöydällä.

- Positiivisin fiiliksin tulen Vaasaan, olen oikein tyytyväinen tuoreesta sopimuksesta. Itselläni oli suuri kiinnostus tulla VPS:aan ja seura oli kiinnostunut minusta. Kävin tapaamassa Petri Vuorista ja olin hyvin vakuuttunut. Pitkään mietin, mutta tämä oli silti aika selvä valinta, Haukioja kommentoi.

Haukiojan vakuuttivat syyt niin itse jalkapallon osalta kuin olosuhteidenkin puolesta.

- Ihan lähtien siitä miten VPS pelaa, niin koen, että tämä on minulle se oma juttu. Olosuhteetkin näyttivät olevan tosi hyvät. Ne olivat ehkä ne eniten minua houkuttaneet asiat.

Nuorukaisen tavoitteet siintävät tulevaisuudessa ulkomailla.

- Vähintään seuraavan vuoden VPS on minun paikkani ja toivottavasti pääsen näyttämään parastani Veikkausliigassa ja sitä kautta pääsisi jossain vaiheessa ulkomaille.

Ulkomailla nuori puolustaja on jo ehtinyt pelaamaankin.

- Kymmenisen kuukautta pelasin Italiassa ja kyllähän siihen ihastui ja rakastuikin, että pääsi maailmalla näyttämään, mitä suomalaiset osaavat. Toivottavasti sauma aukeaa siihen vielä tulevaisuudessakin.

Haukioja kuului Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen kesän EM-kotikisoissa, mutta vastuu jäi vähälle. Haukioja kokee kuitenkin saaneensa tapahtumasta vain lisävirtaa harjoitteluun.

- Jäi se vähän kalvamaan, kun vastuuta ei oikein tullut, mutta siitä sisuuntuneena olen tehnyt töitä treenikentillä entistä kovemmin. Se oli kuitenkin hieno kokemus ja pääsihän siinä näkemään jo vähän Vaasaakin. Oikein hyvältähän se näytti, Haukioja totesi iloisesti.

Lisää uutisia