AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 12.11.2018

Pikaiseen paluuseen Veikkausliigaan tähtäävä TPS palkitsi parhaitaan

Pikaiseen paluuseen Veikkausliigaan tähtäävä TPS palkitsi parhaitaan

Mika Ääritalo kahmi palkintoja TPS:n kauden päättäjäisissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigasta pudonneen TPS:n miesten edustusjoukkue päätti kauden 2018 perinteisin menoin Aalto yökerhossa. TPS palkitsi kannattajilleen järjestetyssä tilaisuudessa kauden parhaita pelaajiaan sekä muita toimijoita. Tilaisuudessa jaettiin lisäksi TPS:n arvostettu Sydän Pelissä –palkinto.

TPS:n miesten edustusjoukkueen putoaminen Jalkapallon Veikkausliigasta oli luonnollisesti suuri pettymys koko TPS-jalkapalloyhteisölle. Seuran taustavoimat tekevät kuitenkin töitä jo sen eteen, että TPS pystyisi palaamaan Veikkausliigaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Tilaisuudessa kerrottiin, että Sterling Yatekella on TPS:n kanssa voimassa oleva sopimus, joka ulottuu kesäkuun 2019 loppuun asti. TPS-puolustaja Juri Kinnunen jätti puolestaan jäähyväiset. Kinnunen vahvisti puheessaan, että peliura jatkuu muualla.

Miesten edustusjoukkueen pelaajia palkittiin kahdeksassa eri kategoriassa.

TPS-kannattajien kunniapalkinto luovutettiin kannattajien keskenään tekemän äänestyksen perusteella. Ykköspalkinnon sai Mika Ääritalo, joka sai peräti 74,5 % äänistä. Toiseksi äänestyksessä sijoittui Riku Sjöroos ja kolmannelle sijalle Juri Kinnunen.

Lehdistön vuoden pelaajan valitsee joku yksittäinen turkulainen urheilutoimittaja tai -toimitus. Kauden 2018 osalta valinnan suoritti Radio Auran Aallot, joka valitsi vuoden parhaaksi TPS-pelaajaksi Rasmus Holman.

Vuoden lupaavimman pelaajan palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien sellaiselle nuorelle pelaajalle, joka on nostanut kauden aikana eniten tasoaan ja osoittanut omaavansa suurimman potentiaalin. Vuoden lupaavimmaksi pelaajaksi valittiin Sterling Yateke.

Herrasmiespelaaja edustaa seuraa aina tyylikkäästi sekä kentällä että sen ulkopuolella. Herrasmiespelaajana palkittiin Sami Rähmönen. Hän edustaa seuraa aina tyylikkäästi sekä kentällä, että sen ulkopuolella.

Kauden Tehopelaaja on kerännyt eniten tehopisteitä suhteessa peliminuutteihinsa. Myös tämä palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Kauden tehopelaaja on Sterling Yateke.

Most valuable player (MVP), eli joukkueen arvokkain pelaaja, on seuran ja yhteistyökumppaneiden yhteinen näkemys kauden parhaasta pelaajasta. Voittajaksi selviytyi Mika Ääritalo.

Joukkueen parhaan maalintekijän palkinnon voitti tänä vuonna Mika Ääritalo kahdeksalla maalillaan.

Kaikkein arvostetuin palkinto, TPS:n vuoden pelaaja, on myös jaettu jo vuodesta 1994 lähtien. Vuoden pelaajan äänestää TPS-joukkue keskuudestaan. Jokainen pelaaja antaa kolme ääntä parhaimmalle, kaksi ääntä toiseksi parhaimmalle ja pisteen omasta mielestään kolmanneksi parhaimmalle pelaajalle. Vuoden pelaajaksi TPS:n joukkue valitsi keskuudestaan Mika Ääritalon. Toiseksi äänestyksessä sijoittui Miro Tenho ja kolmanneksi Ben McKendry.

Vuoden yhteistyökumppaniksi valittiin LähiTapiola Varsinais-Suomi. Palkinnon vastaanotti liiketoimintajohtaja Raimo Rytö.

Kauden päätöstilaisuudessa jaettiin myös arvostettu Sydän Pelissä -palkinto, joka ojennetaan henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminut TPS:n arvojen mukaisesti ja omalla positiivisella tavallaan tunnustanut TPS:n mustavalkoisia värejä. Palkinnon sai ansaitusti TPS Chef -tapahtuman isä, Pekka Terävä, jolla on aina mustavalkoinen sydän pelissä mukana.

Lisää uutisia