FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 9.11.2018

HJK tiedottaa: Rudakov jatkaa ja Lappalainen palaa

HJK tiedottaa: Rudakov jatkaa ja Lappalainen palaa

Maksim Rudakov pelasi hyvän kauden HJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vuosi sitten HJK:n riveihin Pietarin Zenitistä lainalle tullut Maksim Rudakov jatkaa Klubin maalin vartioimista myös ensi kaudella. Samalla HJK tiedottaa, että Lassi Lappalainen palaa helsinkiläisseuran riveihin RoPS:sta.

Rudakovin lainasopimukseen kuului optio ensi kaudesta ja HJK käyttää tämän option. Rudakov pelasi tällä kaudella Veikkausliigaa 27 ottelussa 2430 minuuttia. Nollapelejä kertyi 17 ja päästettyjä maaleja vain 15. Rudakov sai tililleen myös yhden maalisyötön. Rudakov pelasi kaikissa HJK:n kuudessa europelissä.

– Max tuli vuosi sitten meille ilman kokemusta aikuisten pääsarjatasosta, mutta osoitti nopeasti potentiaalinsa. Max on tehnyt töitä erittäin kovalla työmoraalilla ja kehittynyt valtavasti kauden aikana. On hienoa, että voimme jatkaa ensi kaudella samalla maalivahtikombolla kuin päättyneellä kaudellakin, kommentoi maalivahtivalmentaja Ville Wallén HJK:n sivuilla.

Kaudesta 2017 alkaen RoPS:ssa pelanneen laitahyökkääjä Lappalaisen lainasopimus päättyy. Rovaniemellä Lappalainen on pelannut päättyneellä kaudella vakuuttavasti ja oli yksi hopeamitalin takuumiehistä, sillä 26 ottelussa kertyi peliaikaa 2063 minuuttia. Maaleja Lappalainen teki kahdeksan ja maalisyöttöjä hän antoi viisi.

– Lassi on pelannut erinomaisen kauden RoPS:ssa. Hän on syvyysjuoksujensa avulla ollut erittäin vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Pari vuotta ikää lisää on myös kasvattanut henkisiä ominaisuuksia. Seuraava askel on murtautua HJK:n avaukseen sekä pelata hyvä, ehjä ja tasainen kausi Klubissa, kommentoi puolestaan päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Lisää uutisia