vko.44 // 3.11.2018

​Mitä teki Anders Eriksson 2.9.1990 – KPV:n Veikkausliigahistorian havinaa

Anders Eriksson KPV-paidassa kaudella 1990. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV palaa Veikkausliigan lähes 30 vuoden tauon jälkeen ja muistot edellisestä liigakaudesta ovat monelle vain rivejä historian lehdillä.

Toistaiseksi viimeisimmän Veikkausliigaottelunsa KPV pelasi OTP:n vieraana 2.9.1990 kärsien 1-2-tappion. KPV:n edellisen liigamaalin iski tuossa ottelussa Anders Eriksson.

Ensimmäisen pisteensä Veikkausliigassa KPV nappasi ensimmäisen liigakauden 1990 avauskierroksella maalittomalla kotitasapelillä samaista OTP:tä vastaan. Ensimmäinen Veikkausliigamaali näki päivänvalon kauden kolmannen kierroksen kotiottelussa Reipasta vastaan, kun Juha Riippa osui ottelun 70. minuutilla. Maali ei riittänyt kuitenkaan voittoon, sillä muuan Jari Litmanen iski tasoituksen 14 minuuttia myöhemmin.

Tuota ensimmäistä voittoa KPV joutui odottamaan kesäkuun alkuun ja kauden kahdeksannelle kierrokselle saakka. Tuolloin Kumu kaatui Kokkolan Keskuskentällä Erikssonin ja Kim Huuhkan osumilla 2-0.

Tuo voitto ei toki jäänyt KPV:n kauden ainoaksi. Kaudella 2019 vastaan Veikkausliigassa asettuvista joukkueista KPV on liigatasolla kuitenkin voittanut vain yhden: RoPS kaatui 22.7.1990 maalein 2-1 Jyrki Klemolan ja Niklas Widjeskogin osumilla.

Lisää kokkolalaista Veikkausliigahistoriaa kirjoitetaan huhtikuusta 2019 lähtien.