FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2018

​KPV:n sankari Kalle Multanen: "Tiesimme vierasmaalin arvon"

​KPV:n sankari Kalle Multanen: "Tiesimme vierasmaalin arvon"

Kalle Multanen puski KPV:n Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV nousee Suomen pääsarjatasolle ensi kertaa sitten vuoden 1990. Joukkue taisteli lauantaina Turussa 1-1-tasapelin TPS:n vieraana ja varmisti nousun Veikkausliigaan vierasmaalisäännön turvin.

Kokkolalaisten suureksi sankariksi nousi Kalle Multanen, joka viimeisteli tarvittavan vierasmaalin ottelun ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla.

- Ihan mahtava fillis. Veti ihan tyhjäksi, kun peli loppui. Piti lähteä huutamaan ja juhlimaan, mutta en sitten pystynyt. Aivan mahtavaa, Multanen iloitsee.

Maaliahne hyökkääjä ehti ensimmäisenä vapaapotkusta tulleeseen irtopalloon.

- Puhuin jo talvella meidän ekassa treenimatsissa meidän kakkosvalmentajalle, joka vastaa erikoistilanteista, että minä menen vapareissa ripareille. Tämä oli ainoa maali, jonka tein tällä kaudella siltä paikalta. Kannatti puhua itseni siihen.

- Usein tuollaisissa tilanteissa käy niin, että puolustajat eivät seuraa hyökkääjiä aivan samalla tavalla. Siitä oli iso etu.

Kärkimies antaa tunnustusta kotijoukkueen esitykselle. Varsinkin toisella puoliajalla KPV joutui puolustuskannalle TPS:n painaessa päälle.

- Todella tasainen ottelupari. Me voitimme kovan joukkueen. TPS on hyvä jengi. Sääli, että he tippuvat nyt. Ei missään nimessä tullut tulos helpolla.

KPV luotti omaan pelisuunnitelmaansa. Alla oli maaliton tasapeli keskiviikkona Kokkolassa, joka helpotti toiseen peliin lähtemistä.

- Tiesimme vierasmaalin arvon. Meille painotettiin sitä, että jos he menevät johtoon, meidän ei tarvitse panikoitua. Meille riitti silti se vierasmaali. Toisella jaksolla valuimme hiukan liikaa, mutta muuten homma meni niin kuin pitikin.

Multasen mukaan Kokkolassa on ilmennyt hienoista futisbuumia syksyn aikana menestyksen myötä.

- Missään muualla ei tule ihmiset niin paljon kyselemään ja juttelemaan futiksesta kuin Kokkolassa. Uskon, että nousulla on iso merkitys koko kaupungille.

11 maalia Ykkösessä tällä kaudella pyssyttänyt Multanen nousi kauden aikana sarjan kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Titteli lämmittää hänen mieltään.

- Olen itse aina ollut turhankin kiinnostunut maalimääristä ja maalitilastoista. Olen todella tyytyväinen, että pystyin sen rikkomaan. Kiva kun on pystynyt johonkin, mihin muut eivät.

29-vuotiaan Multasen sopimus KPV:n kanssa kattoi tämän kauden. Mies ei aio hetkeen miettiä ensi kauden kuvioitaan.

- Juhlitaan nyt ensin, katsotaan sitten, maalitykki toteaa.

Lisää uutisia