AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2018

​Vain yksi teräsmies kentällä kaudella 2018 - nimi tuskin yllättää ketään

​Vain yksi teräsmies kentällä kaudella 2018 - nimi tuskin yllättää ketään

Kun peli on käynnissä, Mikko Hauhia on kentällä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakaudella 2018 vain yksi kenttäpelaaja kirjasi tililleen kaikki minuutit kauden jokaisessa ottelussa.

"Ever present" -pelaajien määrä on vaihdellut kausittain, mutta yksi nimi on keikkunut mukana vuodesta toiseen usein maalivahtien joukossa. Jos ja kun ever present -pelaajia kenttäpelaajista on tällä kaudella vain yksi, niin nimen arvaaminen on helppoa: Mikko Hauhia.

Hauhia urakoi FC Lahden takalinjoilla 90 minuuttia ja lisäajat päälle kauden kaikissa 33 ottelussa. Todellinen teräsmiesten teräsmies venytti uskomattoman ennätyksensä taas uusille lukemille. Hauhia on pelannut täydet minuutit nyt jo miltei käsittämättömästi 174 perättäisessä Veikkausliigaottelussa.

Hauhian putkella on ajallisestikin mittaa jo pitkälti yli viisi vuotta. Edellisen kerran Hauhia on ollut sivussa ottelusta sen ollessa käynnissä 21.8.2013 - tuolloin pelikiellon takia ja sekin oli kauden 2013 ainoa ottelu, jossa Hauhia ei kirjannut täysiä minuutteja.

Maalivahdeistakaan ever present -statukseen tällä kaudella ei yltänyt kuin yksi: RoPS:n Antonio Reguero.

Lisää uutisia