vko.43 // 27.10.2018

​KuPS viime hetkellä voittoon (IFK Mariehamn-KuPS 1-2)

KuPS puristi viime hetkien maalilla 2-1-voiton IFK Mariehamnista Veikkausliigan päätöskierroksella ja varmisti pronssimitalit.

IFK Mariehamn siirtyi 9. minuutilla johtoon Robin Sidin maalilla. KuPS tuli tasoihin 20. minuutilla IFK Mariehamnin toimittaessa pallon omaan maaliin. Pronssin tuoneen voittomaalin iski 88. minuutilla Lucas Rangel.

Kotijoukkue pääsi alussa johtoasemaan hyökkääjä Robin Sidin onnistuttua maalinteossa mutta kuopiolaiset tulivat tasoihin 20 peliminuutin kohdalla, jolloin hyökkääjä Rasmus Karjalaisen keskityspallo kimposi sisään IFK:n oman puolustajan kautta: 1-1. Näissä numeroissa mentiin tauolle, vaikka paikkoja lisämaaleihinkin oli ja etenkin kotijoukkueen kannattajat olivat kahteenkin otteeseen vaatimassa palloa rangaistuspilkulle, mutta turhaan.

Honka johti omaa otteluaan samaan aikaan, joten kuopiolaiset tarvitsivat toisella puoliajalla maaleja kyetäkseen voittamaan mitalin. Kotijoukkue IFK kuitenkin hallitsi tapahtumia hienokseltaan ja tilanteen pysyessä muuttumattomana, KuPS joutui hakemaan voittomaalia pienellä riskilläkin. Tämä oli myös kostautua, sillä kotijoukkueella oli paikkansa 2-1-maalin tekemiseen. Kertaalleen pallo oli jo kummassakin maalissa, mutta ensin IFK:n juhlat keskeytti paitsiovihellys ja pian perään sama kaava toistui toisessa päässä kenttää.

Dramaattinen loppuratkaisu tapahtui viimeisen kymmenen minuutin aikana. KuPS-maalivahti Otso Virtanen torjui ensin IFK:n Aleksei Kangaskolkan rangaistuspotkun 79. minuutilla ja lopussa kuopiolaiset pääsivät survomaan pallon toistamiseen IFK:n maaliin.