AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2018

Ennakko: FC Honka-VPS

Ennakko: FC Honka-VPS

FC Honka päättää Veikkausliigakautensa lauantaina, kun Tapiolaan saapuu vieraaksi VPS.

Sarjanousijana kauteen lähteneet keltamustat ovat pelanneet upean kauden, ja vielä viimeisessäkin ottelussa on suuri panos. Honka lähtee nimittäin otteluun sarjan neljänneltä sijalta, tasapisteissä kolmantena olevan KuPS:n kanssa. Pronssimitalit ja europaikka ratkotaan siis lauantaina.

Kuopiolaisilla on parempi maaliero, joten Hongan täytyy käytännössä ottaa ottelustaan enemmän pisteitä, kun KuPS omastaan. Mahdollisuus pronssimitaliin on myös KuPS:n voittaessa oman ottelunsa, mutta silloin Hongan täytyy voittaa runsasmaalisesti, jotta maalierokamppailu kääntyy espoolaisten eduksi.

Hongan luottopuolustaja Henri Aalto on luottavainen kauden päätöksen alla.

- Lähden otteluun rauhallisin ja luottavaisin, mutta uteliain mielin. Edessä on kiehtova iltapäivä. Olemme tehneet läpi kauden määrätietoista työtä, jonka myötä ansaitsemme pelata mitalista päätöskierroksella. Tilannetta pitää osata arvostaa.

Vaikka edessä on kenties kauden tärkein ottelu, ei valmistautumista ole Aallon mukaan juurikaan muutettu normaalista.

- Suuren panoksen ottelut ovat upeita hetkiä tutustua itseen ja omiin reaktioihin haasteen edessä, sekä tunnustaa oman kollektiivin arvo. Isossa kuvassa valmistautuminen tai pelaaminen eivät sinänsä muutu, molemmat on syytä pitää johdonmukaisina.

Honka ei ole onnistunut kaatamaan VPS:aa neljään vuoteen, joten mikä olisikaan sen parempaa, kun katkaista putki nyt. Toisaalta täytyy myös ottaa huomioon, että keskinäisiä kamppailuja ei joukkueiden välillä ollut kolmeen vuoteen, kun Honka pelasi alemmilla sarjatasoilla. Kuluneen kauden kohtaamiset ovat olleet tasaisia. Espoossa VPS oli maalin verran vahvempi ja voitti 1-0. Vaasassa taasen päädyttiin pistejakoon luvuin 1-1. Hongalta on varmasti sivussa ottelusta Masar Ömer.

Aalto lähetti vielä terveiset espoolaisyleisölle kamppailun alla.

- Espoolaisessa jalkapallossa tehdään tällä hetkellä jotain hienoa ja jännittävää. Suosittelen sydämestäni osallistumaan innolla viimeiseen kotiotteluun, pelaajat arvostavat panostanne!

VPS:lla kyse on tämän kauden joukkueella kokonaisuudessaan kauden viimeisestä yhteisestä tapahtumasta.

- Olemme miettineet vain omaa tekemistämme. Joukkueen sisällä on selkeästi ollut sellainen tunnelma, että nyt nautitaan viimeisestä viikosta ja pelistä yhdessä. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa Tapiolassa, vaikka vastassa on hyvä joukkue, joka on pelannut tasaisen, hienon kauden, päävalmentaja Petri Vuorinen ennakoi.

VPS lähtee reissuun aamulla koko joukkueen voimin. Välttämättä koossa ei ole aivan täyttä rosteria vaihtopelaajien osalta, mutta kokoonpanon ulkopuolisetkin ovat lähes kaikki mukana.

- Se kertoo joukkueesta ja pelaajien välisestä yhteisestä tekemisestä, että koko ryhmä haluaa matkustaa peliin yhdessä ja viettää tiiviisti viimeisen päivän yhdessä tämän kauden joukkueen kanssa. Se on hienoa huomata.

- Kokoonpano vaihtopenkin osalta ei välttämättä ole aivan täysi. Vaikka kyseessä on viimeinen peli, niin jos jollain on vähän vaivoja tässä vaiheessa, niin heitä ei laiteta kentälle, vaan he huilaavat. Niillä mennään, jotka ovat kunnossa ja toivottavasti saadaan jokunen nuori pelaaja matkaan mukaan.

Honka pelaa edelleen vimmatusti pronssimitalista ja europaikasta. Tämä voi vaikuttaa pelin kulkuun.

- He joutuvat kuuntelemaan muita tuloksia ja vertaamaan sitä omaansa. Se vaikuttaa siihen, mitä riskejä he ottavat missäkin vaiheessa. Meidän tarvitsee vain saada pelistä haluamamme näköinen riippumatta siitä, mitä muualla tapahtuu. Jos Honka joutuu ottamaan riskejä, se voi avata meille mahdollisuuksia. Pystymme ne varmasti lukemaan ja käyttämään pelin aikana, Vuorinen pohti.

Vuorinen odottaakin huomisesta laadukasta jalkapallo-ottelua.

- Vastakkain on kaksi todella hyvää joukkuetta. Kauden päätteeksi nähdään varmasti hyvä futismatsi. Honka hyökkää nykyään vähän suoraviivaisemmin ja pyrkii maalintekoon nopeammin.Se tuottaa enemmän tilanteenvaihtoja. Jos he taas pelaavat pidempiä hyökkäyksiä, niin meillä on silloin muoto kasassa hyvin.

- Hyökkäyssuuntaan olemme viime peleissä luoneet suhteellisen paljon enemmän paikkoja kuin jossain vaiheessa tällä kaudella. Olemme suhteellisen vaarallinen joukkue, kun hyökkäyksessä on tulivoimaa ja kykyä murtautua niin nopeiden kuin hitaampienkin hyökkäysten kautta. Olemme löytäneet hyviä asioita matalampaa blokkiakin vastaan

VPS:n keskittymisestä kertoo sekin, että joukkue vietti perjantaina vielä pitkän harjoitussession kentällä.

- Vaikka treenissä ei ollut paljon tempoa, eikä se ollut fyysisesti niin raskas, niin vietimme kaksi tuntia kentällä ja asioita käytiin tarkasti läpi. Pelaajat jatkoivat siitä vielä treenin jälkeenkin. Siitä tuli jälleen hyvä olo, että jaksamme painaa hommia tosissaan loppuun asti ja haluamme päättää kauden hyvin, Vuorinen kommentoi.


FC Honka-VPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 27.10. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan ja VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia