AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 25.10.2018

Veikkausliigan aitiokisat ehdolla vuoden sponsorointiteoksi

Veikkausliigan aitiokisat ehdolla vuoden sponsorointiteoksi

Aitiokisaa isännöineet Ilaripro ja Lakko lukeutuvat Suomen suosituimpiin tubettajiin.

Veikkausliigan, Veikkauksen ja Troot Networkin tuottama Aitiokisat-markkinointikampanja tarjosi Veikkausliiga-yleisölle unohtumattomia elämyksiä ja viihdyttäviä sisältöjä sekä keräsi ennätysmäärän osallistujia.

Veikkausliigan ja Veikkauksen suurta huomiota kerännyt Aitiokisat-markkinointikampanja on ehdolla vuoden 2018 parhaaksi sponsorointiteoksi Sponsorointi & Tapahtumat Awardsissa. Vuoden parhaan sponsorointiteon lisäksi Aitiokoisat on mukana kuudessa muussa palkintokategoriassa.

Läpi Veikkausliigan kauden pyörinyt kampanja nosti keskiöön Veikkausliigan pelaajat, yleisön ja korkean profiilin somevaikuttajat Lakon ja Ilaripron. Kampanjan toteutuksen ytimessä oli eksklusiivisten Veikkausliiga-elämysten ja korkealaatuisten, monikanavaisten jalkapallosisältöjen tarjoaminen Veikkausliigan yleisölle.

Aitiokisat-konsepti rakennettiin huolellisen suunnittelun pohjalle. Sen lähtökohtina olivat Veikkausliigan ja Veikkauksen ensisijaiset kohderyhmät ja näiden syvällinen ymmärtäminen yhdistettynä suomalaisen urheilu- ja jalkapallokulttuuriin syvälliseen ymmärtämiseen sekä mediakulutustottumuksista saatuun viimeisimpään tietoon.

Tulokset olivat suomalaisen urheilumarkkinoinnin viitekehyksessä merkittäviä. Aitiokisat-kampanja aktivoi ja osallisti yli 200 000 Veikkauksen uutta asiakasta tai etuasiakasta. Aitiokisojen kisasivuilla kävi 340 000 uniikkia vierailijaa, ja yhteistyössä Troot Networkin, Lakon sekä Ilaripron kanssa tuotetut videosisällöt ovat keränneet lähes 20 000 katselutuntia.

– Aitiokisat-kampanja on timanttinen esimerkki ensiluokkaisesta markkinointiyhteistyöstä urheilusektorilla. Suunnittelu lähti yhteistyökumppaneiden strategisista tavoitteista, eteni brändi-, liidi- ja asiakkuusosiot läpileikkaavalle taktiselle tasolle ja huipentui laadukkaaseen monikanavaiseen toteutukseen. Elämyksiä ja viihdettä faneille, ROI:lla mitattavia tuloksia yhteistyökumppanille, kommentoi Veikkausliigan markkinointijohtaja Ville-Mikko Korkka.

Myös Veikkauksen Veikkausliiga-yhteistyöstä vastaava yhteyspäällikkö Tapio Imporanta on innoissaan Aitiokisojen saamasta vastaanotosta.

– Saavutimme yhteistyölle asetetut tavoitteet, joista haastavimman, nuorten aikuisten kohderyhmän tavoittaminen onnistui yli odotusten. Kampanjan kautta rekisteröityneistä uusista Veikkauksen etuasiakkaista noin 70 prosenttia oli 18–35 vuotiaita. Somevaikuttajien ja Veikkausliigan pelaajien yhdessä tuottamat sisällöt sekä tietysti seurojen järjestämät elämykselliset aitio- ja vip-tapahtumat Veikkausliigan otteluissa ovat keränneet runsaasti kiitosta, Imporanta kommentoi.

Aitiokisojen konsepti on tiettävästi laatuaan ensimmäinen suomalaisessa urheilumarkkinoinnissa. Yhteistyökumppanin valintaa tehtäessä kilpailutettiin useampi toimisto, ja strategisen tason suunnittelukumppaniksi sekä operatiiviseksi toteuttajaksi valikoitu lopulta monikanavaiseen vaikuttaja- ja sisältömarkkinointiin erikoistunut Troot Network.

– Veikkausliigan Aitiokisat on oivallinen esimerkki hyvin rakennetusta kumppanuudesta, jossa jokainen kolmikannassa ollut osapuoli toi pöytään oman osaamisen ja ymmärryksen. Alusta asti kunkin toimijan rooli tuki sekä täydensi toisiaan ja ponnistettiin kohti yhteistä tavoitetta, mikä on äärettömän tärkeää toimivassa yhteistyössä, summaa Troot Networkin luova asiantuntija Esko Asikainen.


Lisää Aitiokisat-kampanjasta sekä muista ehdokkaista löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia