FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 21.10.2018

Wiss ei hermostunut tappiosta: ”Kaikkensa pojat antoivat”

Wiss ei hermostunut tappiosta: ”Kaikkensa pojat antoivat”

Kuva: Juha Tamminen

Ilves menetti teoreettisetkin mahdollisuudet nousta Veikkausliigan pronssisijalle kärsimällä sunnuntaina 0-1-tappion FC Lahdelle.

FC Lahti oli ennen sunnuntaita pitkässä voitottomassa putkessa. Ilves oli hävinnyt edellisellä kierroksella KuPS:lle ja tippunut kiivaimmaista taistosta pronssin suhteen. Nyt joukkueen sijoitus tulee olemaan kaudella 2018 viides.

– Onnittelut Samille ja Lahdelle, varmasti kaivatut pisteet. Ikinä en ole tyytyväinen tappioon, mutta ei tässä nyt mitenkään järin kiukkuinen olo ole. Ottelun lähtökohdat olivat sellaiset, että mahdollisuutemme mitaliin olivat jo karanneet. Muut joukkueet hoitivat oman hommansa, päävalmentaja Jarkko Wiss summasi.

– Ottelussa tärkein anti oli saada niille pelaajille enemmän peliaikaa, joilla sopimus jatkuu ensi kaudelle. Siitä johtuivat kokoonpanovalinnat.

Sarjan pienimmällä keski-iällä kauden läpi vetänyt Ilves haki nuorille talenteilleen kokemusta ja omakohtaista tuntumaa panoksellisiin miesten peleihin.

– Peli oli näennäisesti välillä ihan hyvää, mutta pikkaisen meillä on edelleen haasteita siinä hahmottamisessa, että mihin suuntaan jalkapalloa pelataan. Tilanteen tunnistaminen ja se, että mihin pelata ensimmäinen kosketus. Siinä meillä on opiskeltavaa talveksi.

– Kaikkensa pojat antoivat, ei siinä mitään. Lahti oli ehkä juuri tämän verran parempi, Wiss päätti.


RoPS-Ilves Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 27.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia