AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2018

Ilves ei aliarvioi ketään - ”Se näkyisi tulostaululla ja lujaa”

Ilves ei aliarvioi ketään - ”Se näkyisi tulostaululla ja lujaa”

Kuva: Juha Tamminen

Ilves kohtaa kauden viimeisessä kotipelissään sunnuntaina FC Lahden, jonka syyskausi on ollut kaikea muuta kuin helppo.

Ilveksellä on vielä teoreettiset mahdollisuudet mitaleille, vaikka edellisen kierroksen tappio hankaloitti asemia. Joukkue on viidentenä ennen kahta viimeistä kierrosta. Viime kaudella neljänneksi sijoittuneella FC Lahdella puolestaan on alla peräti 12 ottelua ilman voittoa ja sijoitus on tippunut kahdeksanneksi.

Onko kyseessä siis helppo voitto tamperelaisille?

- Pelaamisemme ei perustu yksilötaitoon tai -osaamiseen. Jos lähdemme yhtään takki auki, niin se näkyy tulostaululla ja lujaa, kokenut maalivahti Mika Hilander alleviivaa.

- Niin kauan kuin teoreettiset mahdollisuudet mitaliin on, ja tietysti muutenkin, niin pelaamme ihan täysillä. Takamatkalta on noustu ennenkin ja ihmeitä on sattunut. Sitä toivomme tietysti. Helppo tilanne ei ole, viime kierroksen tappio oli meille paha.

FC Lahti on ollut kauden kohtaamisissa niskan päällä. Huhtikuussa pisteet jäivät Lahteen 2-0-lukemin, kesäkuussa tulokseksi kirjattiin maaliton tasapeli.

- Lahti on ollut meille hankala vastustaja. Minusta heillä on hyvä joukkue, en osaa sanoa mikä heillä ei ole eritysesti syksyllä natsannut. Kuten olen varmaan joka haastattelussa sanonut, niin Veikkausliiga on ollut tänäkin vuonna todella tasainen sarja. Vaikka olisit kuntopuntarin heikoin, niin tulos voi olla mikä vaan.

- Meillä on edessä viimeinen kotipeli ja haluamme jättää kotiyleisölle kaudesta kokonaisuudessaan hyvän maun. Katsojat muistavat viimeisen pelin, kun he keväällä taas miettivät otteluihin tulemista.


Ilves - FC Lahti Tammelan stadionilla sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia