vko.42 // 21.10.2018

FC Honka taisteli tärkeät pisteet (FC Inter-FC Honka 0-2)

FC Honka voitti FC Interin Turussa 2-0 ja on ennen ensi lauantain päätöskierrosta Veikkausliigassa kolmantena tasapisteissä KuPS:n kanssa. HJK on varmistanut mestaruuden, RoPS hopean ja pronssista taistelevat siis KuPS ja FC Honka.

Sunnuntai-iltapäivän ottelun pysäyttävin hetki nähtiin ottelun lopussa, kun Inter-legenda Ari Nyman jätti kentän Inter-paidassa viimeistä kertaa kotikentällä suurten aplodien saattamana. Hetki sai monelle Veritas Stadionilla olleelle Inter-kannattajalle ja myös pelaajille palan kurkkuun. Arskaa oli kentän laidalla vastaanottamassa entinen pelikaveri Magnus Bahne, joka pääsi kukittamaan sen Interin jätkän unohtumattomalla hetkellä.

Itse ottelussa Inter oli oikeastaan koko ajan kuskin paikalla. Joukkue pystyi pitämään palloa, mutta koko syksyn vaivannut tehottomuus hyökkäyskolmanneksella vaivasi jälleen joukkuetta.

Vierasjoukkue Esport Honka sen sijaan käytti Interin nukahduksen erikoistilanteessa armotta hyväksi 21. minuutilla Borjas Martinin toimesta. Maalin syntyi vähän epäselvästi tuomitun vapaapotkun jälkitilanteesta, josta Honka-pelaaja sijoitti pallon lopulta takatolpalta vapaasti maaliin.

Inter sai parhaat maalitilanteensa ensimmäisen jakson lopulla. Ensin pääsi yrittämään Arttu Hoskonen, jonka laukauksen torjui upeasti Honka-vahti Tim Murray. Lähes perään oma paikkansa oli myös Albion Ademilla, joka laukoi puolivolleysta yli maalin.

Toisella jaksolla Inter sai myötätuulen taakseen. Joukkue pystyi pitämään palloa pitkiäkin jaksoja, mutta Hongan puolustuslinjan murtaminen tuotti joukkueelle kuitenkin jatkuvasti vaikeuksia.

Vaarallisimman tilanteen Inter sai luotua 85. minuutilla, jolloin se sai monen maaliviivan kohdalla ottelua seuranneen katsojan mielestä pallon maaliin asti. Ottelun erotuomaristo oli tilanteesta kuitenkin eri mieltä ja ainoa, mitä tilanteesta seurasi, oli Inter-kapteeni Timo Furuholmille nostettu keltainen kortti.

Maalitilanteensa tehokkaasti hyväksi käyttänyt Honka tuplasi maalimääränsä lisäajalla Javier Harveksen vapaapotkumaalilla.

SJK-FC Inter OmaSP Stadionilla lauantaina 27.10. kello 15.00 ja FC Honka-VPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 27.10. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut