AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2018

​RoPS aiheutti VPS:lle kaksi raskasta tappiota - "Pakko saada ainakin yksi voitto"

​RoPS aiheutti VPS:lle kaksi raskasta tappiota - "Pakko saada ainakin yksi voitto"

Sebastian Strandvall on VPS:n kapteeni. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS on pitänyt nollan omissa kauden molemmissa kohtaamisissa VPS:ää vastaan.

Vaasan Palloseura vietti maaottelutauon pääasiassa harjoituskentällä. Päävalmentaja Petri Vuorinen soi joukkueelle 7.10. pelatun HJK-pelin jälkeen kolmen päivän vapaan, mutta sen jälkeen VPS on huhkinut viheriöllä - hyvin isolla pelaajaryhmällä.

- Vaikka muutamia jätkiä oli maajoukkueiden mukana, niin varsinkin tällä viikolla, kun kouluista on ollut vapaata, akatemiapelaajia on ollut aika reilusti treeneissä. Olemme pystyneet pelaamaan 11 vastaan 11 -pelejä ja harjoittelemaan koko kentän asioita, VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall kertoi.

Harjoitusten luonne on ollut erilainen maaottelutauon aikana. Yleensä pelien jälkeen luvassa on ensin palauttava harjoitus, minkä jälkeen alkaa valmistautuminen seuraavaan otteluun ja harjoitellaan peliä varten.

- Nyt on enemmän käyty tällaisia perusasioita läpi. Siinä mielessä on ollut erilaista, mutta kuitenkin puhutaan jalkapallon perusopeista, Strandall selvensi.

Seuraavaksi VPS pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa RoPS:aa vastaan. Aiemmat pelit sarjakakkosta vastaan ovat päättyneet vaasalaisten 0-1-tappioihin.

- RoPS on ollut tällä kaudella tosi hyvä ja tasainen. Tulee varmasti tosi hyvä ja tasainen peli taas. Koko joukkueesta aistii, että mekin olemme tosi latautuneita eri syistä. Halutaan ensinnäkin päättää kausi hyvin kotikentällä, se on tosi tärkeää, kun emme ole niin montaa peliä voittaneet tällä kaudella kotona, Strandvall sanoi ja jatkoi:

- Ensimmäinen kohtaaminen kotona oli alkuun tasainen. RoPS teki yhden maalin ja meillä oli lopussa hirveä paine, mutta emme saaneet silloin murrettua kertaakaan heidän matalaa blokkiaan. Vieraissa ensimmäinen jakso oli tasainen ja toinen meidän täydellistä hallintaa. Oli tolppaa, ylärimaa ja oltiin tosi lähellä tehdä maali. RoPS ei hyökännyt kertaakaan ja teki ottelun viimeisestä potkusta 1-0.

- Pakko kyllä saada ainakin yksi voitto käännettyä meille, kun aiemmat ovat olleet aika raskaita tappioita, Strandvall linjasi.

Lisää uutisia