vko.42 // 20.10.2018

HIFK kukisti KPV:n Ykkösen kärkikamppailussa ja siirtyi sarjakärkeen

Pekka Sihvola teki HIFK:n molemmat maalit lauantain 2-1-kotivoitossa KPV:stä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK voitti lauantaina KPV:n Ykkösen kärkikamppailussa lukemin 2-1 ja nousi samalla sarjan kärkeen, kun vain yksi kierros on pelaamatta.

Helsingin IFK otti vahvan kiinnityksen paluuseen Veikkausliigaan kukistamalla Ykkösen kärjessä ennen lauantaita olleen KPV:n numeroin 2-1 Töölön jalkapallostadionilla.

Ottelun kaikki kolme maalia nähtiin jo ensimmäisen vartin aikana. Kalle Multanen vei KPV:n johtoon seitsemännellä minuutilla, mutta Pekka Sihvola osui sekä 14. että 15 minuutilla.

Ottelun 82. minuutilla HIFK joutui miehen alivoimalle Pauli Kuusijärven saatua punaisen kortin. Punapaitojen puolustus piti kuitenkin puolensa ja näin ollen joukkue voitti elintärkeän kamppailun kotistadionillaan.

Näin ollen HIFK johtaa sarjaa kahden pisteen erolla KPV:hen ennen sarjan päätöskierrosta, joka pelataan ensi viikonloppuna. Joko HIFK tai KPV siis nousee suoraan Veikkausliigaan ja toinen karsii liigan toiseksi viimeistä joukkuetta vastaan kaksiosaisessa karsinnassa.

HIFK pelaa ensi lauantain päätöskierroksella vieraissa AC Kajaania vastaan. KPV isännöi samaan aikaan puolestaan KTP:tä.