AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2018

FC Lahti haluaa katkaista putken - ”Toivottavasti sellainen peli on edessä nytkin”

FC Lahti haluaa katkaista putken - ”Toivottavasti sellainen peli on edessä nytkin”

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahdella on alla peräti 12 ottelua ilman voittoa. Sunnuntaina joukkue kohtaa Ilveksen, jota vastaan lahtelaisten kauden tilastot ovat hyvät.

FC Lahden syksy on ollut synkkä. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas joutui jättämään pestinsä jo ennen kauden päätöstä ja vastuun otti apuvalmentaja Sami Ristilä. Pian tämän jälkeen julkaistiin seuran päätös, että "Risu" on joukkueen päävalmentaja myös kaudella 2019.

Sunnuntaina FC Lahti kohtaa siis Ilveksen Tampereella. Edellisessä taistossa joukkueet jäivät maalittomaan tasapeliin. Huhtikuussa FC Lahti oli parempi 2-0-lukemin.

- Menneet ovat menneitä ja fakta on, että nykykuntomme ei ole tuloksellisesti läheskään sitä mitä haluamme. Nuo aiemmat kohtaamisemme olivat vauhdikkaita ja hyviä ja saimme vielä tulokset. Toivottavasti sellainen peli on edessä nytkin, Ristilä totesi.

Ilves kärsi ennen maaottelutaukoa 0-2-tappion KuPS:lle ja tippui näin tiukimmasta mitalikamppailusta. HJK on varmistanut mestaruuden ja RoPS:lla on pisteitä 56. KuPS ja FC Honka ovat perässä neljä pistettä, Ilves seitsemän.

FC Lahti on sijalla kahdeksan 12 pistettä perässä tamperelaisia.

- Ilves on työtelijäs ja hyvin organisoitu joukkue ja meille oikein hyvä haaste, Ristilä kommentoi.

- Ennen kaikkea Ilveksellä on vauhdikas joukkue, joka etenee kontrolloidusti ja nopeastikin. Tiedämme Ilveksen vahvuudet ja pyrimme vastaamaan niihin. Haluamme pelata omaa peliämme niin, että ne asiat mihin pyrimme oikeasti näkyisivät, eivätkä jäisi vain puheen tai harjoituskentän tasolle.


Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia