AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2018

Ennakko: VPS-RoPS

Ennakko: VPS-RoPS

VPS saa vieraakseen hopeamitalista taistelevan RoPS:n sunnuntaina.

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina kauden viimeisessä kotiottelussaan Rovaniemen Palloseuran.

Tiukasti kakkossijassa kiinni oleva RoPS on vienyt kauden aiemmissa kahdessa kohtaamisessa molemmissa voiton niukasti lukemin 1-0. VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen odottaa tiukkaa kamppailua myös sunnuntaina.

- RoPS on onnistunut hyvin yrittämissään asioissa tällä kaudella. Todennäköisyydet ovat usein heidän puolellaan, koska heitä vastaan ei tule paljoa maalipaikkoja. He pelaavat tosi järkevästi. Heillä on paljon panosta tässä pelissä, joten tarkkaa pelaamista odotan heiltä, Vuorinen sanoi.

Vepsun täytyy sunnuntaina onnistua laadukkaasti omassa pelaamisessaan, mikäli se aikoo päättää kotipelien osalta kauden voittoon.

- Syöttämisen laatu tulee olla korkealla, jotta mahdollistamme hyvän hyökkäyspelaamisen. Meillä on ollut viime peleissä erilaisia ajatuksia hyökkäämisestä ja olemme kokeilleet erilaisia juttuja, kun viimeisessä linjassa meillä on todella nopeitakin pelaajia. Se on tuonut hieman lisää pelaamiseemme, Vuorinen kommentoi.

Asetelmat ovat RoPS:n kannalta selkeät - voitolla Eurooppaan. Rovaniemen Palloseuralla on keulaa takana tuleviin neljä pistettä, joten huomenna täysi pistepotti takaisi hopeasijan jo ennen kauden päätöskierrosta. Toisaalta mikään tulos ei olisi RoPS:lle myöskään katastrofi. Hopea voidaan varmistaa myös viikon kuluttua kotiyleisön edessä, vaikka sitä RoPS:n valmennusjohto tuskin tavoittelee.

- Meillä on kaksi ottelupalloa ja homma omissa käsissä. Sunnuntaina on ensimmäinen mahdollisuus ratkaista, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa tyynesti.

Huomenna Elisa Stadionilla kohtaavat kaksi toisiaan muistuttavaa kokoonpanoa. Sekä Petri Vuorisen VPS että Toni Koskelan luotsaama RoPS ovat organisoituneita ja pallokontrolliin taipuvaisia joukkueita.

- VPS on selkeän identiteetin joukkue, Koskela kuvailee. Kaksi edellistä kohtaamista ovat olleet tiukkoja. Olimme molemmissa parempia ensimmäisen jakson, ja toisella jaksolla Vepsu otti otteen. Voittaminen vaatii jälleen hyvän ja kurinalaisen joukkuesuorituksen.

VPS:n joukkueesta ovat varmuudella sivussa Aatu Kujanpää, Jesper Engström, Berkant Güner, Akseli Kalermo ja Omar Jama. Myös armeijan aloittaneen Samu Alangon pelaaminen on vielä epävarmaa, koska mies on sairastellut.

Aatu Laatikainenkin suorittaa asevelvollisuuttaan, eikä ole ollut kaikissa tapahtumissa tällä viikolla mukana. Vuorinen näkee tilanteen kuitenkin suhteellisen hyvänä.

- Pitkäaikaisloukkaantuneet ovat poissa ja heitä on useampi. Treeniviikkoa on kuitenkin helpottanut syysloma koulusta, sillä olemme saaneet Akatemiasta pelaajia treeneihin. Harjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki ja vauhti.

RoPS:n huomisesta kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Aleksandr Kokko ja Eetu Muinonen. Muuten päävalmentaja Toni Koskelalla on käytössään ehjä miehistö.


VPS-RoPS Elisa Stadionilla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia