AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2018

​SJK:ssa hamutaan tehokasta loppukautta: "Ongelmia hyökkäyspelissä"

​SJK:ssa hamutaan tehokasta loppukautta: "Ongelmia hyökkäyspelissä"

Kuva: Juha Tamminen

SJK tarvitsee vielä pisteitä taatakseen Veikkausliigapaikkansa kaudelle 2019.

SJK on pelannut viime aikoina todella vähämaalisia otteluita. Seitsemässä viime ottelussa vain kerran on pelissä nähty yli yksi maali. Seinäjokelaiset eivät ole kuitenkaan alkaneet vain varjelemaan omaa päätyään.

- Enemmän se kuvastaa sitä, että puolustus on toiminut hyvin, mutta ongelmia on hyökkäyspelissä. Sitä meidän pitäisi pystyä parantamaan. Taktiikkaa olemme vähän vaihdelleet pelikohtaisesti. Välillä ollaan puolustettu alempaa ja välillä prässätty ylempää, kertoo SJK:n Matti Klinga.

SJK oli kauden startatessa yksi mestarisuosikeista, mutta taistelee nyt sarjan toisessa päässä välttyäkseen karsinnoilta. Yksi syy heikkoon kauteen on läpi sesongin piinanneissa loukkaantumisissa.

- Aina ne vähän rasittaa. Meillä on ollut niitä, pahoja poissaoloja paljon. Kokoonpano elää sen takia myös ja se vaikuttaa ja tuo omat haasteensa. Meillä on toki se hyvä asia, että on aika laaja pelaajamateriaali. Saadaan aina ihan hyvä ryhmä kentälle, Klinga toteaa.

Seuraava haaste SJK:lla on mestari HJK, joka on jo kahdesti tällä kaudella SJK:n kaatanut.

- Itse en ollut toisessa pelissä mukana, kun olin kipeänä. Eka peli oli aika tasainen vääntö ja tuli yhden maalin tappio. Toisessa pelissä meillä oli minun lisäksi paljon poissaoloja, Klinga muistelee.

HJK-SJK Telia 5G Areenalla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia