FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 19.10.2018

Nuori puolustaja RoPS:n menestyksen salaisuudesta - "Ammattimaisuus ja yhtenäisyys”

Nuori puolustaja RoPS:n menestyksen salaisuudesta - "Ammattimaisuus ja yhtenäisyys”

Kuva: Juha Tamminen

Vuonna 2000 syntynyt Juho Hyvärinen pelasi hyvän alkukauden ja nousi avauksen pelaajaksi sekä RoPS:n liigamiehistössä että Suomen U19-maajoukkueessa, joka valmistautui kesän EM-kotikisoihin. Loukkaantuminen kuitenkin vesitti osan haaveista.

Juho Hyvärinen ehti pelata keväällä kymmenen liigaottelua ennen loukkaantumistaan ensimmäinen kesäkuuta. Palautuminen täyteen harjoituskuntoon kesti lopulta kolme kuukautta. Väliin jäi nuorten EM-kisat ja tukku sarjapelejä.

Nyt hän on kuitenkin tehnyt paluun. Alla on viisi liigaottelua ja viime viikolla uuden U19-joukkueen EM-alkukarsinnat.

- Ei minulla ollut suuria vaikeuksia tehdä paluuta kentille. Pääsin fyysisesti kuntoon suht nopeasti, tietysti harjoittelin koko tauon ajan. Mitään ennakoitua toipumisennustetta ei ollut (jalkaterän luussa murtuma), koko ajan mentiin vain edellisen kuvauksen tulosten ehdoilla. Sen tiesin koko ajan, että pääsen vielä tällä kaudella pelaamaan, Hyvärinen kertaa.

U19-pojat eivät edenneet Virossa pelatusta turnauksesta kevään jatkokarsintaan. Tuloksiksi kirjattiin maalittomat tasapelit Tanskaa ja Viroa vastaan sekä 0-3-tappio Italialle.

- Oli mukava päästää taas maajoukkueeseen loukkaantumisen jälkeen, mutta tulokset eivät olleet mitä odotimme. Maalit puuttuivat kirjaimellisesti. Pelit olivat suuntaa-antavia. Pystyimme sekä Italiaa että Tanskaa vastaan pelaamaan hyvinkin ajoittain, mutta maalinteko oli vaikeaa.

- Seuraava tavoitteeni on ehdottomasti mahtua U21-maajoukkueeseen. Toivottavasti siihen ei mene kauan.

Veikkausliigaa on jäljellä kaksi kierrosta ja RoPS:n kannalta edessä on suurten panosten viikko. Sunnuntaina 21.10. joukkue matkaa VPS:n vieraaksi Vaasaan ja kausi päättyy kotiotteluun Ilvestä vastaan lauantaina 27.10. RoPS tarvitsee yhden voiton varmistaakseen hopeamitalit.

- Emme halua jättää jännitystä Ilves-peliin. Hoidamme homman Vaasassa. Tavoite on hopea ja europaikka, Hyvärinen linjaa.

- Joukkueemme tärkein menestyksen tae on ollut ammattimaisuus ja yhtenäisyys. Joukkuehenkemme on hyvä ja ammattimaisuutta on tullut paljon lisää Tonin (Koskela) ja Pasin (Tuutti) ansiosta. Se näkyy kentällä.

Vepsun voittaminen tulee tuskin olemaan helppoa. RoPS on napannut kauden aiemmista otteluista täydet kuusi pistettä, mutta vain 1-0-lukemin. Kesäkuun ottelussa kapteeni Antti Okkonen viimeisteli voittomaalin 95. peliminuutilla. Vaasalaiset ovat sarjassa kuudentena.

- Vepsu on hyvin organistoitu ja he tietävät kaikki, mitä tehdä kentällä. Meillä ei ole ollut helppoja pelejä heitä vastaan. Kaksi 1-0-voittoa olemme saaneet ja se riittäisi nytkin. Emme kuitenkaan keskity liikaa vastustajaan.

Juho Hyvärinen kirjoitti syyskuussa 2017 kolmen vuoden jatkosopimuksen napapiiriläisten kanssa. Vahvat otteet sekä RoPS:n että Suomen paidassa voivat kuitenkin viedä hänet kansainvälisille kentille jo ennen kontrahdin umpeutumista.

- Ainahan se on mahdollista, mutta tarkempaa tietoa ei ole vielä. Menen päivä kerrallaan ja mikään ongelma ei olisi jatkaa RoPS:ssa. Viihdyn oikein hyvin, Hyvärinen vakuutti.


VPS-RoPS Elisa Stadionilla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia