AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2018

Juha Malinen: ”Maajoukkueputkesta tulee koko ajan parempia pelaajia”

Juha Malinen: ”Maajoukkueputkesta tulee koko ajan parempia pelaajia”

Kuva: Juha Tamminen

Suomen U21-maajoukkue päätti EM-karsinnat tiistaina tappioon Liettuaa vastaan. Juha Malisen suojatit sijoittuivat lohkossaan lopulta neljänneksi eivätkä selvinneet kesän 2019 lopputurnaukseen.

Suomi voitti kymmenestä ottelustaan kaksi, pelasi kolmesti tasan ja kärsi kuusi tappiota. Lohkon voitti Tanska, Puola oli toinen ja Georgia kolmas. Liettua oli viides ja Färsaaret kuudes. Tappiot viimeisistä otteluista Georgiaa ja Liettuaa vastaan olivat joukkueelle suuri pettymys, mutta Juha Malinen näkee pelaajistossaan paljon potentiaalia.

- Olen ollut itse mukana vuoden ja saimme karsintoihin hyvän alun. Puolet ajasta on ollut oikein hyvää tekemistä. Haastoimme vielä kuukausi sitten kaksi parasta joukkuetta, eli Puolan ja Tanskan erittäin hyvin. On tietenkin erilainen asia pelata kovempaa maata vastaan, ne ovat motivoivia pelejä ja vastassa on hyviä pelaajia, Malinen kommentoi.

- Näiden kahden muun joukkueen, jotka pelaavat erilaista ja ei varmasti niin korkeatasoista peliä, voittaminen on ollut meille todella vaikeaa.

Osa joukkueen pelaajista on seuraavien karsintojen alkaessa yli-ikäisiä nuorisomaajoukkueisiin. Malisen mukaan lähes jokaisella on mahdollisuus nousta vielä jonain päivänä Huuhkajiin.

- Nyt se on omista valinnoista kiinni. Tämä polku, jonka Palloliitto tarjoaa, on useamman vuoden mittainen ja aina tulee kirjeitä sähköpostiin. Nyt ne loppuvat osalta. On tärkeää, että tästä ajasta olisi jäänyt jotain tärkeää ja inspiroivaa käteen.

- Maanantain A-maajoukkueessa oli edellisestä U21-maajoukkueesta viisi pelaajaa ja Rasmus Karjalainen kuudentena. Tie on hyvin selkeä, mutta ratkaisut ja päivittäinen työ mitä tehdään ja missä tehdään on ratkaisevaa.

Malinen jatkaa Pikkuhuuhkajien päävalmentajana seuraavissa karsinnoissa. Pelaajisto tulee muodostumaan vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneistä.

- Siitä tulee hyvä ja mielenkiintoinen joukkue. Nyt pitää vain miettiä näitä pieniä asioita, joita pelaajat pystyvät tekemään muutaman päivän varoitusajalla, kun he tulevat seuroistaan. Meiltä tulee koko ajan parempia pelaajia läpi tästä putkesta. Jos katsomme putken alkupäähän, niin siellä on erittäin rohkaisevia tuloksia. Se työ mitä tehdään ympäri Suomen, tulee näkymään tuloksissa hiljalleen ja kaikissa ikäluokissa, Malinen povaa.

Lisää uutisia