AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2018

FC Lahti katsoo jo tulevaan - ”Kentälle halukkaimmat ja energisimmät kaverit”

FC Lahti katsoo jo tulevaan - ”Kentälle halukkaimmat ja energisimmät kaverit”

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahden loppukausi on ollut murheellinen. Edellinen voitto on heinäkuun lopulta ja sijoitus on valunut kahdeksanneksi. Kautta on jäljellä kaksi ottelua ja niissä päävalmentaja Sami Ristilä haluaa petrausta esimerkiksi erikoistilanteisiin.

FC Lahdella on alla peräti 12 ottelua ilman voittoa. Seurajohto reagoi tilanteeseen purkamalla päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen sopimuksen jo ennen kauden päätöstä, kuten oli aiemmin ilmoitettu.

Kauden vie loppuun Sami Ristilä, joka on myös valittu vuoden 2019 päävalmentajaksi. "Risu" johdatti joukkoa ensimmäistä kertaa ennen maaottelutaukoa Ahvenanmaalla, kun IFK Mariehamn otti pisteet 3-0-lukemin.

- Me haluamme ottaa jäljellä olevista peleistä voittoja ja mieluiten kaksi. Voitot ovat olleet meille viimeisten kuukausien aikana kovan työn takana. Tulemme jatkamaan sillä tiellä, millä olemme nyt olleet viimeiset pari viikkoa, Ristilä toteaa.

- Olemme harjoitelleet tiettyjä asioita ja olemme pyrkineet muokkaamaan peliämme nopeammaksi, jotta saisimme vastustajalle enemmän painetta. Tulemme jatkamaan niitä asioita, joissa onnistuimme Maarianhaminassa.

FC Lahti kohtaa sunnuntaina Ilveksen Tampereella ja päätöskierroksella lauantaina 27.10. PS Kemin kotikentällään.

- Pyrimme kehittämään omaa pelaamistamme, vaikka isoja asioita ei enää pystykään tehdä. Tärkeintä on moraali ja ilme, jolla pelaamme viimeiset kaksi peliä. Haluamme saada kaiken itsestämme irti ja sitten katsomme tuloksia.

FC Lahdesta lähti maaottelutauoksi useita pelaajia edustamaan maataan nuorten tai aikuisten peleihin. Muut saivat viiden päivän loman. Harjoituksiin palattiin maanantaina ennen sunnuntain liigakierrosta.

- Meidän on ehdottomasti saatava erikoistilannepelaamisemme paremmaksi. Omassa päässä ne pitää hoitaa tiukemmin. Molemmissa päissä boksipelaaminen ja viimeiset syötöt ovat myös sellaisia asioita, joissa meidän pitää parantaa. Olemme päästäneet liian helppoa maaleja.

Ristilä vihjaa, että kauden päätöspeleissä tullaan näkemään pelaajia, jotka eivät ole kauden aikana saaneet suuresti vastuuta.

- Haluamme kentälle halukkaimmat ja energisimmät kaverit. Nämä kaksi peliä ovat todella tärkeitä, haluamme sitä myöten hyvän lähdön ensi kauteen. Esimerkiksi Eemeli (Virta) ansaitsi Ahvenanmaalla paikkansa omalla osaamisellaan. Arvalla ei heitetä ketään kentälle.

Ristilä on siis nimetty joukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2019. Hän toteaakin, että viimeisissä peleissä tavoite on viedä kausi kunnialla päätökseen, mutta samalla suunnata katseita jo tulevaan.

- Me olemme nyt tilanteessa, että pystymme tehdä liikkeitä ensi kautta ajatellen ja näin tulemme tekemäänkin. Olisi hölmöä jos emme antaisi kokemuksia jo nyt niille pelaajille, jotka tulevat meillä jatkamaan.


Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia