AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 16.10.2018

​PS Kemi kaavailee omistuspohjansa laajentamista

​PS Kemi kaavailee omistuspohjansa laajentamista

Kuva: Juha Tamminen

PS Kemi Oy perustettiin yhden miehen yhtiönä, kun alueen jalkapallon tilanne sitä edellytti ja siihen aikaan, kun PS Kemin Veikkausliigan lisenssin saaminen piti varmistaa.

Tuolloin haettiin nopealla aikataululla muita tahoja ja henkilöitä jakamaan vastuuta, mutta siinä ei valitettavasti tuolloin onnistuttu. Myös kaksi kertaa perustamisen jälkeen on omistuspohjaa koitettu laajentaa ja onneksi nyt kesällä on saatu siinä edistystä.

— Ajatuksena on se, että jatkossa A-osakkeiden omistajia olisi 5-10 nykyisen kahden sijasta, valaisee pääomistaja Antti Pasanen.

Tavoitteena on saada omistuspohjaan lisää hartioita ja mielellään niin, että omistajuus jakautuu tasaisemmin.

— Olisi hienoa, jos omistajat löytyvät tältä talousalueelta, mutta pidämme mielet avoimena kaikkiin suuntiin, Pasanen lisää.

PS Kemin toimitusjohtaja Jarkko Ruhasen mukaan omistuspohjan laajentaminen kulkee runsas viikko sitten aloitetun varainkeruukampanjan rinnalla.

— Molemmat ovat osa uutta strategista kokonaisuutta ja tulevaisuuden rakentamista, jotka vahvistavat yhtiötä ja yhtiön toimintatapaa, Ruhanen painottaa.

Omistuspohjan laajentamisella ei haeta pelkästään rahaa, vaan myös lisää osaamista yhtiön pyörittämiseen.

Rahoitusjärjestelyjen tarkoituksena on turvata huippujalkapallon säilyminen Meri-Lapissa ja PS Kemin pelaaminen jalkapallon Ykkösessä kaudella 2019. Samalla se vahvistaa ja parantaa juniorijalkapalloilun yhteistä polkua Meri-Lapin alueen harrastajien keskuudessa.

PS Kemi-IFK Mariehamn Sauvosaaressa sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia