AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 12.10.2018

Pikkuhuuhkajilla vastassa Georgia

Pikkuhuuhkajilla vastassa Georgia

Juha Malisen Pikkuhuuhkat ovat tänään tulessa Seinäjoella. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelaa kuluvassa EM-karsinnassa toistamiseen Georgiaa vastaan perjantaina. Viimeksi joukkueet pelasivat 2-2-tasapelin marraskuussa Tbilisissä, nyt edessä on kamppailu Seinäjoen OmaSP Stadionilla.

Suomen päävalmentajan Juha Malisen mielestä ensimmäinen Georgia-peli oli Suomelta hyvä esitys ja niin ovat luotsin mukaan olleet suurimmaksi osin myös sen jälkeiset pelit. Kyseinen peli Georgiaa vastaan oli Maliselle ensimmäinen U21-maajoukkueen päävalmentajana.

- Sen ottelun jälkeen he vaihtoivat valmentajaa. Georgia on nyt muuttunut sillä tavalla, että he ovat muuttuneet aktiivisemmaksi. Se on joukkue, jossa pelaajien dna:ssa on se, että pallo on minun, pallon kanssa leikitään ja mennään eteenpäin kontrolloidusti. He tykkäävät olla pallon kanssa, Malinen toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

- Valmentaja on saanut siihen vielä semmoista jämäkkyyttä. Nyt he ovat itse asiassa tämän lohkon kuumin joukkue, koska ovat pelanneet tämän vuoden aikana kuusi ottelua, joista viisi Georgiassa ja yhden harjoitusottelun sen ulkopuolella eivätkä ole hävinneet ainuttakaan, Malinen selittää.

Kahdeksan ottelun jälkeen Suomi ja Georgia ovat lohko 3:ssa tasapisteissä, mutta Suomi on sijan edellä kolmantena maalierolla. Molemmilla on kasassa yhdeksän pistettä.

- Toivoisin, että jatketaan sitä pelaamisen ilmettä ja sitä tapaa mitä ollaan tämän vuoden aikana tässä haettu. Se on mennyt mukavasti. Georgian kanssa tasapeli, Liettuasta voitto ja Färsaarista voitto, mutta sitten näissä kahdessa parhaassa pelissä Tanskaa ja Puolaa vastaan ei pystytty voittoon. Ne olivat hyviä esityksiä. Oikein tasapainoisia, aggressiivisia ja yhtenäisiä, Malinen kehuu.

Suomelta Benjamin Källmanin ja Aapo Halmeen pelaaminen perjantaina on epävarmaa. Turhia riskejä ei haluta Malisen mukaan ottaa.

Lisää uutisia