AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 8.10.2018

FC Lahden kauden 2019 valmennusryhmä julkaistiin

FC Lahden kauden 2019 valmennusryhmä julkaistiin

Sami Ristilä on FC Lahden kauden 2019 päävalmentaja. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden ensi kauden valmentajakaksikko on valittu. Sami Ristilä on nimetty päävalmentajaksi ja joukkueen kakkosvalmentajaksi Pekka Lagerblom.

Sami Ristilän sopimus kattaa kaudet 2019 ja 2020. Lisäksi FC Lahdella on optio kaudesta 2021. Pekka Lagerblom vastaa myös FC Lahti A:n valmennuksesta ja hänen sopimuksensa on mallia 1+1. Kuluvalla kaudella Lahden fysiikkavalmennuksesta vastannut Toni Huuhka on tehnyt vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa.

Ristilä on pelaajana kiertänyt Eurooppaa. Hakasta alkanut jalkapalloilu vei hänet muun muassa Saksaan ja Hollantiin. Irlantilaisessa Drogheda Unitedissa Ristilä pelasi ja toimi pelaajavalmentajana. Ristilä on komean pelaajauransa jälkeen toiminut päävalmentajana Suomessa FC Hakassa ja FC KTP:ssä. FC Lahdessa Ristilä on ollut kuluvan kauden ajan apuvalmentajana ja edellisestä ottelusta lähtien päävalmentajana.

- Olen totta kai ylpeä siitä, että sopimusta tarjottiin. Erittäin innoissani lähden toteuttamaan tulevaa työtä, tietysti hoidetaan ensin loppukauden matsit. Sitten alkaa ensi kauden rakentaminen. Pelaajisto tulee muuttumaan paljon ja lähdemme lahtelaistamaan joukkuetta asteittain. FC Lahti Akatemia tulee olemaan vahvasti mukana kaikessa toiminnassa, Ristilä kommentoi.

Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti Pekka Lagerblom debytoi FC Lahdessa 2001. Lagerblomin mittava ura on vienyt hänet Lahdesta Bundesliigan mestariksi. Saksan lisäksi Lagerblom on pelannut Yhdysvalloissa, Norjassa ja Ruotsissa. Kuluvalla kaudella hän pelasi Hakassa Ykköstä. FC Lahti A:n pesti on Lagerblomille ensimmäinen vastuuvalmentajan paikka.

–Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä Risun kanssa. Minulla on vahva usko siihen, että yhteistyö toimii ja meillä on samanlainen näkemys tulevaisuudesta. A-junioripesti kehittää minua valmentajana ja se oli syy, miksi otin sen vastaan. Pääsen haastamaan itseäni, sillä valmentajan rooli on totta kai erilainen kuin pelaajan rooli, Lagerblom kertoi.

FC Lahti tiedottaa tänään myös FC Lahti B:n ensi kauden päävalmentajasta.


Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia