vko.40 // 6.10.2018

​RoPS niukkaan voittoon Turussa (TPS-RoPS 1-2)

RoPS vankisti asemiaan Veikkausliigan kakkospaikalla hakemalla lauantaina täyden pistepotin Turusta. RoPS kaatoi TPS:n maalein 2-1 (2-0).

TPS hävisi Veikkausliigan hopeamitaleissa kiinni olevalle RoPS:lle lauantaina Veritas Stadionilla lukemin 1-2. Ottelu oli erittäin kaksijakoinen, sillä ensimmäinen puoliaika meni selvästi vieraille, mutta toisella jaksolla TPS hallinnoi selvästi pelitapahtumia. Rovaniemeläisten ensimmäisen puoliajan kaksi maalia takasivat vieraille sen verran hyvän karkumatkan, että TPS ei kavennuksestaan ja hyvästä painostuksestaan huolimatta saanut edes tasapelipistettä.

RoPS meni ottelussa 0-1-johtoon jo 7. minuutin kohdalla. TPS hukkasi pallon keskialueella ja RoPS iski nopeasti vastaan. Vieraat etenivät vasenta laitaa ja palloa iskettiin TPS:n maalin eteen sillä seurauksella, että peliväline livahti TPS-puolustuksen kautta omaan verkkoon. RoPS:n 0-2-maali oli hieman samanlainen. TPS menetti pallon jälleen kohtalokkain seurauksin ja Aleksandr Kokko puski pallon verkkoon nopean vastaiskun päätteeksi. RoPS-paidassa todelliseksi kulttipelaajaksi noussut Kokko joutui jättämään kentän melkein heti maalin jälkeen.

TPS leipoi kavennuksensa heti toisen puoliajan alkuun. Juri Kinnunen teki loistavan nousun boksiin ja hän ampui kohti RoPS:n maalia. Pallo jäi lirumaan aivan RoPS:n maaliviivan tuntumaan, mutta Sterling Yateke haistoi jälleen maalipaikan ja kävi törkkäämässä pallon reppuun. Maali oli Yatekelle jo tämän kauden seitsemäs. TPS pelasi toisella puolijalla vauhdikkaasti ja painoi toistuvasti pallon RoPS:n päähän. Joukkueelta puuttui tällä kertaa kuitenkin se kylmäpäisyys, millä ottelun olisi voinut tasoittaa.

KuPS-TPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 21.10. klo 14.30 ja VPS-RoPS Elisa Stadionilla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.