AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 6.10.2018

FC Inter haki voiton Kemistä ​(PS Kemi-FC Inter 0-2)

FC Inter haki voiton Kemistä ​(PS Kemi-FC Inter 0-2)

FC Inter voitti PS Kemin lauantain ensimmäisessä liigaottelussa toisen puoliajan maaleilla 2-0. Osumat viimeistelivät Albion Ademi ja Timo Furuholm.

Maalivahti Mikko Vilmunen oli huippuvireessä PS Kemin kauden viimeistä edellisessä kotiottelussa FC Interiä vastaan. Sekään ei riittänyt pisteisiin, kun turkulaiset onnistuivat kahdesti maalinteossa ottelun viimeisen 20 minuutin aikana. FC Inter varmisti sarjapaikkansa ensi kauden Veikkausliigassa 0-2 (0-0) -voitollaan. Vilmunen oli pallon tiellä ottelussa peräti 13 kertaa ja yli puolet niistä oli todellisia huipputorjuntoja. PS Kemin tappiosta huolimatta Vilmunen palkittiin – ja täysin ansaitusti – ottelun parhaana pelaajana.

Jo kolmannella peliminuutilla Vilmunen kurotti kätensä Mika Mäkitalon ylänurkkalaukauksen eteen. Kymmenen minuuttia myöhemmin Vilmunen torjui Kaan Kairisen ampuman rangaistuspotkun alanurkasta. Lisäksi avausjaksolla Vilmunen masensi torjunnoillaan niin Arttu Hoskosen, Albion Ademin kuin Timo Furuholminkin.

Toisella jaksollakin Vilmunen piti PS Kemiä torjunnoillaan pystyssä 71. minuutille saakka. Tuolloin oikealta sivustolta karkuun päässyt, viime kaudella PS Kemissä lainalla pelannut Albion Ademi onnistui ohittamaan Vilmusen. Loppunumerot sinetöi 85. minuutilla hyvällä yksilösuorituksella Timo Furuholm.

PS Kemillä ei kunnollisia maalintekopaikkoja ollut yhtään. Kotijoukkue sai ottelussa aikaan vain kaksi laukausta Henrik Moisanderin vartioimaa turkulaismaalia päin. PS Kemin tehottomuus sai yleisön muistelemaan ankarasti milloin joukkue on viimeksi onnistunut kotikentällään maalinteossa. Se tapahtui yli kaksi kuukautta sitten 29. heinäkuuta, kun PS Kemi kaatoi KuPS:n 3-2 kuopiolaisten omalla ja kahdella Marek Kaljumäen maalilla.

PS Kemi teki Inter -ottelussa kaikkensa, mutta vieraat olivat viheriöllä yksinkertaisesti parempia, niin henkilökohtaisisilta taidoiltaan kuin pelikäsitykseltäänkin. Luonnollisesti myös juuri ottelun alla tapahtunut kauden toinen valmentajavaihdos saattoi vaikuttaa joukkueen keskittymiseen, mikä näkyi virhealttiutena. Tappio oli PS Kemille kuudes perättäinen.

PS Kemi-IFK Mariehamn Sauvosaaressa sunnuntaina 21.10. klo 14.30 ja FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia