FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.40 // 5.10.2018

Tässä on TPS:n parantuneen pelin taika - "Se on tuottanut tulosta"

Tässä on TPS:n parantuneen pelin taika - "Se on tuottanut tulosta"

Niklas Blomqvist on saanut paljon vastuuta TPS:n keskikentällä. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS on voittanut Veikkausliigassa viidestä edellispelistään kolme ja noussut pois karsijan paikalta. Hengähtämiseen ei silti ole vielä varaa, sillä sijoitus on kolmanneksi viimeinen ja IFK Mariehamn kyttää pisteen päässä.

- Muutimme jokin aika sitten pelisysteemiämme nopeampaan suuntaan ja se on tuottanut tulosta. Etenkin "Ärtsi" (Mika Ääritalo) ja Sterling (Yateke) ovat löytäneet hyvin toisensa, TPS:n keskikenttäpelaaja Niklas Blomqvist toteaa.

Blomqvist itse myöntää, että hänelle pelityylin muuttamisen omaksumisessa on mennyt aikansa.

- Pallollinen pelaaminen on vähentynyt ja siinä on ollut itsellä oppimista. Mutta olemme käyneet tätä valmennusjohdon kanssa läpi ja vähitellen olen päässyt systeemiin paremmin sisään, Blomqvist sanoo.

Lauantaina TPS kohtaa sarjakakkosen RoPS:n kotikentällään. Kauden aiemmat TPS:n ja RoPS:n yhteenotot päättyivät molemmat 0-0.

- Ne olivat tasaisia pelejä, mutta ehkä olimme vähän alakynnessä. RoPS:ia vastaan nopeat tilanteenvaihdot ovat erittäin tärkeitä. Aika vähän he ovat maalinsa edestä maaleja päästäneet, Blomqvist miettii.


TPS-RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 6.10. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia