FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.40 // 5.10.2018

Billy Ions kiittää SJK-yhteisöä: "Mahtava ele pelaajilta"

Billy Ions kiittää SJK-yhteisöä: "Mahtava ele pelaajilta"

Billy Ions katsoo eteenpäin vaikeuksien keskelläkin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK-hyökkääjä Billy Ionsin pelit tällä kaudella ovat jääneet vähiin loukkaantumisten takia ja kesällä perhettä kohtasi vielä inhimillinen tragedia Paul-veljen hukuttua Inizalla.

Veljen kuolema sai Billyn ja perheen perustamaan Englannin Newcastlessa rahaston, jolla kerätään varoja ensiapukurssien järjestämiseen ja defibrillaattorien ostamiseen. Ions haluaakin herättää huomiota myös Suomessa, että ihmiset kävisivät ensiapukursseilla ja vastaavia ikäviä onnettomuuksia voitaisiin välttää.

- Veljeni Paul siis hukkui ja kun hänet saatiin vedettyä pois vedestä, siinä oli paikalla pikkuveljeni ja ainakin kymmenen muuta kaveria, eikä kukaan heistä osannut elvyttää tai antaa tekohengitystä. Ei häntä olisi välttämättä voinut enää pelastaa, mutta ainakin olisi ollut edes pieni mahdollisuus, Ions kertoo.

- Kun matkustin kotiin, minä, perheeni ja kaikki ystävät, halusimme nostaa tämän asian tietoisuutta. Keräsimme rahastoon 17 000 euroa, jolla olemme tuoneet asiaa esiin, Ions jatkaa.

Suunnitelmat varojen käyttöön ovat selkeät ja konkreettiset.

- Tällä rahalla me perustamme ja kehitämme mobiili-applikaation, jolla levitetään tietoutta elvyttämisestä ja miten vastaavissa tilanteissa tulee toimia. Siitä tulee ilmainen applikaatio. Siihen kerätään tietoa miten toimia esimerkiksi lomalla jos tapahtuu jotain. Vaikka pienempiäkin juttuja.

- Osa rahoista käytetään ilmaisiin ensiapukursseihin Newcastlessa. Meillä ei ole siellä sellaisia. Samoin ostimme niillä rahoilla kaksi defibrillaattoria, joista toinen menee Ibizalle. Ne ovat yllättävän kalliita ja niitä ei siksi ole monessakaan paikassa. Teetimme myös Paulille muistolaatan Ibizan kalliolle, missä he olivat hyppimässä veteen. Laitoimme muistolaatan myös Newcastleen, Ions jatkaa.

Ions painottaa tuen merkitystä vaikeassa tilanteessa koko perheen kannalta ja myös rahaston toimintaa ajatellen. SJK-yhteisö ei myöskään unohtanut jäsentään tiukassa paikassa.

- Olen saanut paljon tukea ja olen siitä kiitollinen. Samoin perheeni on saanut tukea. Me haluamme tehdä asiaa tiettäväksi kaikille, ettei näin kävisi koskaan kenellekään muulle. Sitä me haluamme tehdä varoilla. Haluan tässä yhteydessä antaa vielä erityiskiitoksen tänne SJK:n pelaajille ja väelle, joka keräsi kenties keräyksen suurimman lahjoituksen. Se oli mahtava ele pelaajilta, Ions kiittelee.

- Tietenkin tämä on meille vieläkin vähän vaikeaa aikaa, mutta meidän pitää koittaa vain mennä tästä eteenpäin. Jatkaa elämäämme. Ikävätkin asiat kuuluvat elämään, toteaa Ions.


SJK-FC Honka OmaSp Stadionilla lauantaina 6.10 kello 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia