FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.40 // 4.10.2018

Loukkaantumisia ja veljen kuolema – SJK:n Billy Ions elää vaikeaa aikaa

Loukkaantumisia ja veljen kuolema – SJK:n Billy Ions elää vaikeaa aikaa

Billy Ionsilla on ollut kova kesä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n hyökkääjä Billy Ionsin kausi on ollut loukkaantumisten vuoksi vaikea, mutta samalla hänellä on ollut ikäviä asioita myös kentän ulkopuolella.

Uusi leikkaus odottaa polvivamman vuoksi ja kausi on sen takia ohi. Kesän lopulla tuli kuitenkin kovin isku, kun 24-vuotiaan Ionsin veli Paul kuoli uintionnettomuudessa. Billy perheineen onkin perustanut rahaston, jolla kerätään varoja muun muassa elvyttämisen ja ensiavun opettamiseen ihmisille. SJK:n mediatiimi jututti Ionsia suru-uutisesta ja muutenkin vaikeasta vuodesta.

Viime kaudella Ions teki 12 maalia ja syötti neljä. Tällä kaudella ei maaleja ole tullut ja pelejäkin on kasassa vain kahdeksan koko kaudella. Vaikeudet alkoivat jo viime kaudella, kun vanha vamma vaivasi hyökkääjän pelaamista.

Vamma johti lopulta akillesjänneleikkaukseen, josta toipuminen vielä vei odotettua kauemmin.

- Lopulta kuitenkin pääsin takaisin kentille. En tosin ollut vielä 100-prosenttisessa kunnossa, mutta mielestäni se meni melko hyvin. Se oli osa normaalia kuntoutusprosessia, että aloitin pelit kevyesti. Sitten alkoi tuntua, että olen täydessä iskussa ja muutama peli menikin paremmin, Ions kertoo.

Pelitahti oli kuitenkin kova ja se alkoi vaikuttaa.

- Sitten meillä oli siinä vielä semmoinen kuukausi, että meillä oli paljon pelejä pienessä ajassa. Taisin pelata ainakin viisi tai kuusi peliä putkeen, lähes täysiä minuutteja.

- Kroppani ei ollut valmis pelaamaan niin paljoa ja se alkoi näkyä kuukauden lopulla muina pieninä loukkaantumisina, kertoo Ions.

Hän pelasi vielä loppuminuutit elokuun alussa pelatussa VPS-ottelussa. Mutta ne jäivät kauden viimeisiksi minuuteiksi.

- Kun palasin viimein kuntoon, sain todella ikäviä uutisia kotoa. Veljeni Paul oli lomalla Espanjan Ibizalla. Se oli traaginen onnettomuus ja hän oli siellä viettämässä 24-vuotissynttäreitään. Hän hukkui, sanoo Ions.

- Olin itse vaikeassa tilanteessa jalkapalloilullisesti ja sitten tulee vielä nämä uutiset kotoa. Matkustin silloin muutamaksi viikoksi kotiin, auttamaan perhettä vaikeina aikoina. Ja on tämä vieläkin aika vaikeaa, Ions jatkaa.

Kesken perhetragedian Ions palasi kuitenkin takaisin Seinäjoelle ja koitti jatkaa pelaamista.

- Olin loukkaantumisten suhteen kuitenkin positiivinen, kun palasin takaisin. Olin mukana harjoituksissa ja pystyin juoksemaan normaalisti. Kuitenkin muutamien harjoitusten jälkeen, polveni alkoi kipeytyä. Se turposi ja keräsi nestettä jokaisen harjoituksen jälkeen. Jouduimme tekemään uuden päätöksen, että myös se pitää leikata ja saada korjattua kuntoon, kertoo Ions.

- Ei myöskään helpota yhtään, että joukkue on tällaisessa tilanteessa ja haluaisin olla mukana auttamassa. Olen yrittänyt kaikkeni palatakseni, mutta nyt ei vain pysty. Leikkaus pitää tehdä. Olen kuitenkin kuullut, että leikkauksesta toipuminen pitäisi mennä nopeasti ja olisin pian takaisin kentällä. Viimeistään olen kunnossa juuri, kun sarjatauko alkaa. Mutta aion tehdä silloin kovasti töitä ja palata täydessä kunnossa takaisin, vakuuttaa Ions.


SJK-FC Honka OmaSp Stadionilla lauantaina 6.10 kello 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia