vko.39 // 29.9.2018

KuPS anasti pisteet Vaasasta (VPS-KuPS 0-3)

KuPS paranteli asemiaan mitalitaistossa kaatamalla VPS:n Vaasassa maalein 3-0.

Peli kääntyi KuPSille 23 peliminuutin kohdalla, kun vieraat pelasivat varsin näppärän syöttökombinaation boksin rajalla. Viimeisenä pallo pelattiin Ats Purjeelle, joka sijoitti sen varmasti takanurkkaan.
Tämän jälkeen ote siirtyi kuopiolaisille selkeämmin ja KuPS saikin pari kohtalaista maalipaikkaa, mutta nämä Samu Volotinen VPS-maalilla selvitti varmasti.

Toisella puoliajalla peli oli alkuun tasaista ja molemmat loivat pari vaarallista tilannetta. VPS:n paras paikka pedattiin Juha Hakolan toimesta Douglas Caélle 63. minuutilla. Lähietäisyydeltä viimeistelemään päässeen Caén laukaus meni kuitenkin niukasti etutolpasta ohi.

Neljä minuuttia myöhemmin KuPS sai vapaapotkun aivan boksin tuntumasta. Tämä osoittautui ottelun käännekohdaksi, sillä Petteri Pennanen latasi pallon voimalla taka-alanurkkaan suoraan vaparista. Vain tovi myöhemmin Ville Saxmanin taidokas pusku lisäsi johdon jo kolmeen maaliin ja loppu meni hieman pelailuksi.

VPS loi aivan lopussa vielä pari tonttia ja muun muassa Strandvallille aukesi vielä lisäajalla hyvä tontti. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi takakulmasta ja näin pisteet matkasivat Kuopioon maalein 0-3.VPS aloitti ottelun hyvin ja otti pelinsä ensimmäisen 20 minuutin aikana hallintaansa. VPS loi myös muutaman hyvän hyökkäyksen ja maalipaikan, mutta viimeiset ratkaisut syöttöjen tai laukausten muodossa epäonnistuivat. Paras paikka siunaantui takatolpalle liukuneelle Sebastian Strandvallille, joka ei kuitenkaan onnistunut suuntaamaan Hindrek Ojamaalta saamaansa kovaa keskitystä kohti maalia aivan lähietäisyydeltä.

VPS loi aivan lopussa vielä pari tonttia ja muun muassa Strandvallille aukesi vielä lisäajalla hyvä tontti. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi takakulmasta ja näin pisteet matkasivat Kuopioon maalein 0-3.

HJK-VPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 7.10. kello 17.00 ja KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 7.10. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.