AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2018

HJK:n nuori hyökkääjä tulevaisuudestaan: ”Pidän korvat höröllä”

HJK:n nuori hyökkääjä tulevaisuudestaan: ”Pidän korvat höröllä”

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n Eetu Vertainen on tehnyt kaudella 2018 läpimurron Veikkausliigaan. Hyökkääjä jäi monen mieleen myös kesän U19-poikien EM-lopputurnauksesta.

19-vuotias Eetu Vertainen teki viikko sitten perjantaina kaksi maalia, kun HJK voitti pahimman kilpakumppaninsa RoPS:n 3-0. Yhteensä Vertainen on tehnyt tällä kaudella neljä maalia pelaamissaan 18 ottelussa.

Suomen U19-maajoukkue voitti EM-kenraalissa Turkin 2-0 Vertaisen kahdella maalilla. Itse kisoissa Minihuuhkajat jäi ilman pisteitä. Vertainen teki yhden maalin rangaistuspotkusta Norjaa vastaan.

Vertainen siirtyi HJK:n organisaatioon KyIF:stä 11-vuotiaana. Hän teki sopimuksen edustusjoukkueen kanssa tammikuussa 2017 ja se kattaa vielä ensi kauden. Nuori on valmis uusiinkin haasteisiin, mikäli sellaisia tulee vastaan.

- Saa nähdä mitä talvi tuo tullessaan. Pidän korvat höröllä, Vertainen naurahtaa.

- Tällä hetkellä keskityn täysillä HJK:hon. Jos jotain fiksua tulee, niin sitä katsotaan sitten rauhassa ajan kanssa. Mikään pakko ei ole vielä lähteä. Edessä olisi varmasti mielenkiintoinen kausi HJK:ssakin. Roolini olisi varmasti isompi.

Vertainen on tyytyväinen kauteensa. Hän on pelannut seuran edustusjoukkueen lisäksi kolme ottelua kakkosjoukkueen paidassa Ykkösessä ja tehnyt niissä kaksi maalia.

- Pari peliä EM-kisojen jälkeen oli vähän vaikeaa, mutta sen jälkeen on mennyt hyvin. Olen saanut vastuuta yllättävänkin paljon. Tai oikeastaan sen verran millaisia suoritukseni ovat olleet. On ollut kiva fiilis, kun on tullut onnistumisia.

HJK varmisti mestaruuden keskiviikkona Ilvestä vastaan ja jäljellä on vielä neljä kierrosta. Vertainen uskoo Klubin tarinan olevan nousujohteinen.

- On mielenkiintoista nähdä mitä ensi kausi tuo tullessaan. Uskon vahvasti, että pystymme parantamaan tästä kaudesta vielä paljon. Varsinkin europeleissä on mahdollisuudet pidemmälle.


FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 29.9. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia