FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.39 // 28.9.2018

​Yli kolme kuukautta pelaamatta - Veikkausliigan kokenut maalivahti ilahtui paluustaan

​Yli kolme kuukautta pelaamatta - Veikkausliigan kokenut maalivahti ilahtui paluustaan

Henrik Moisander piti heti nollapelin paluuottelussaan keskiviikkona FC Lahtea vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Henrik Moisander pelasi FC Interin maalilla keskiviikon voitokkaassa ottelussa FC Lahtea vastaan ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun.

Viimeiset reilut kolme kuukautta ovat olleet FC Interin maalivahdille Henrik Moisanderille henkisesti osin raskaita. Kesäkuun loppupuolella turkulaismolari sai nilkkavamman, jonka kuntouttamisessa täyteen kuntoon vierähti kuutisen viikkoa.

Kun Moisander palasi täyteen iskuun, Suomen Cupin keväällä voittanut Inter takoi Veikkausliigassa hyvää tulosta. Ykkösvahdiksi noussut Jere Koponen piti heinä-elokuussa maalinsa puhtaana neljässä pelissä putkeen, ja pisteitä ropisi. Näin ollen Moisander joutui kunnossa ollessaankin varavaihtoehdoksi, vaikka olikin ennen vammaansa alkukauden selvä ykköstorjuja.

Moisander ymmärtää, miksi Interin päävalmentaja John Allen ei nähnyt aiheelliseksi vaihtaa maalivahtia kesken kaiken, kun pisteitä kertyi.

- Kun tulin kuntoon, siinä oli se neljän pelin voitto -ja nollaputki ja Koponen pelasi hyvin. Pelasimme hyvin ja saatiin pisteitä, niin ei ollut mitään syytä vaihtaa (maalivahtia). Se oli ihan ymmärrettävästi valmentajan päätös, Moisander sanoi.

Lauantaina 29. syyskuuta 33 vuotta täyttävä Moisander palasi turkulaisseuran tolppien väliin keskiviikon ottelussa FC Lahtea vastaan. Sitä ennen hän ehti istua seitsemän ottelua vaihdossa. Edellisestä ottelusta oli kulunut yli kolme kuukautta.

- Totta kai se on raskasta ja tietty erilaista, kun on tottunut yleensä pelaamaan. Niin kauan kun peli kulkee ja saa voittoja, se on tärkeintä. Se on aina ykkösprioriteetti ja sen takia varmasti pelasinkin nyt pitkästä aikaa, kun ei ollut tullut voittoja moneen matsiin, vaikka Koponen ja joukkue pelasivatkin ihan hyvin. Kokeiltiin muutakin.

Paluu maalille sujui Moisanderilta erinomaisesti. Inter katkaisi FC Lahden - Moisanderin entisen seuran - kustannuksella seitsemän pelin voitottoman putkensa ottamalla 2-0-voiton.

On sanomattakin selvää, että nollapeli maistui kokeneesta torjujasta maukkaalta heti paluuottelussa.

- Ihan kiva, että pystyi auttamaan joukkuetta voittamaan ja että saatiin se voitto pitkästä aikaa. Kivalta tietysti tuntui pelata. Tauko venähti pidemmäksi mitä ajattelin.

- Lähtökohdat peliin olivat ehkä vaikeammat, kun oli ollut pitkä tauko ja olosuhteet olivat haastavat. Mutta puolustuspelimme on toiminut ihan hyvin, sen huomasi taas kun tuli tauon jälkeen sisään. Siinä oli muutama tilanne mitkä piti hoitaa, mutta muuten puolustimme hyvin, Moisander sanoi ja lisäsi Interin puolustuspelin menneen kauden aikana paljon eteenpäin.

Keskiviikon perusteella Moisander jatkanee sinimustien maalilla myös lauantaina, kun Inter isännöi IFK Mariehamnia.


FC Inter-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla lauantaina 29.9. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia