vko.39 // 26.9.2018

HJK:n Suomen mestaruus varmistui (Ilves-HJK 1-2)

HJK varmisti keskiviikkona Suomen mestaruutensa.

HJK kaatoi keskiviikkona Ilveksen Tampereella 2-1 ja varmisti samalla Suomen mestaruutensa, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Mestaruus on Klubille 29:s.

Helsingin Jalkapalloklubi tuli otteluun mestarin elkein. Pelaajat tekivät teräviä juoksuja ja pyrkivät pallonmenetyksen jälkeen prässäämään pelivälineen nopeasti takaisin itselleen. Etenkin sinivalkoisten vasen laita Riku Riskin ja Jordanin voimin käynnisti hyviä hyökkäyksiä.

Avausmaali syntyi jo ensimmäisen vartin sisällä. HJK hyödynsi kulmapotkunsa, kun topparina pelannut Ville Jalasto nousi ryminällä tilanteeseen. Tarkka pusku heilahti takakulmasta sisään.

Ilves ei jäänyt voivottelemaan tilannetta. Pelirohkeus alkoi löytyä ja painetta saatiin siirrettyä myös vierailijoiden päätyyn.

27. minuutilla nähtiin jälleen kulmapotkumaali HJK-puolustajan puskusta, mutta tällä kertaa omiin. Tupsukorvien laitahyökkääjä Eero Tamminen antoi kovan ja kierteisen keskityksen, joka livahti etukulmasta sisään Hannu Patrosen katsellessa tilannetta lähimpänä.

Kymmenen minuuttia myöhemmin syntyi ottelun kolmaskin osuma HJK-puolustajan toimesta. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo kimposi pilkun tuntumaan, jossa Faith Friday Obilor oli valppaana. Kova potku vastapalloon ohitti maalivahti Mika Hilanderin.

Ilves tuli pukukopista toiselle puoliajalle nälkäisenä. Suoraviivainen tyyli takasi useita vaarallisia keskityksiä sinivalkoisten maalille. Maalivahti Maksim Rudakovilla oli täysi työ vitosen aluetta suojellessaan.

Nopea tasoitus oli lähellä, kun keskikentän taituri Lauri Ala-Myllymäki haki kaukolaukausta tolpan juureen, mutta Rudakov ehti pallon tielle. Hetkeä myöhemmin toppari Tatu Miettunen pääsi puskemaan takatolpalta, mutta ohi maalin.

Tamperelaiset nostivat miehitystään ja hakivat tasoitusta kotiyleisön tukiessa omiaan äänekkäästi. HJK pääsi ajoittain nopeisiin vastaiskuihin, mutta viimeisenä lukkona toimi Hilander. Maalipörssiä johtavan Klaussin yrityksen peittäminen lähietäisydeeltä oli erityisen näyttävä suoritus Ilves-kapteenilta.

Keltavihreät joukot olivat lähellä tasoitusta, mutta palkintoa ei saatu. Mestarin rutiini oli liikaa. Viimeisillä minuuteilla Klubin Chrisantus Macauleylla oli vielä varaa sutia pallo taivaan tuuliin tyhjän maalin ammottaessa edessä. Maalipörssiä johtava Klauss puolestaan laukoi rangaistuspotkun ylärimaan.

Kulta on ratkennut, mutta himmeämmistä mitaleista käydään tiukkaa taistelua viimeiseen asti. Ilves on edelleen vain kahden pisteen päässä sarjataulukon kolmannesta sijasta.

Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla lauantaina 29.9. kello 17 ja FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 29.9. kello 15. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.