vko.38 // 22.9.2018

Mitalitaisto päättyi tasapeliin Kuopiossa (KuPS-FC Honka 1-1)

KuPS ja FC Honka pelasivat lauantaina 1-1-tasapelin.

KuPS:n ja FC Hongan välinen mitalitaistelu päättyi lauantaina 1-1-lukemiin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Honka sai ensimmäisen tilaisuutensa jo 40 sekunnin kohdalla, jolloin Macoumba Kandji keskitti laidasta maalin suulle, jossa Martin Borjas ei kuitenkaan osumut palloon. KuPS hyökkäsi minuuttia myöhemmin vaarallisesti ja Ilmari Niskanen laukoi suoraan Honka-vahti Tim Murrayn ulottuville. KuPS-kapteeni Petteri Pennanen pääsi laukomaan kolmen minuutin kohdalla kohti tyhjää Honka-maalia, puolustaja ehti väliit katkaisemaan pallon lentoradan.

Hongan hyvä maalilaukaus meni hieman KuPS-maalin takatolpan ohitse (7 min) ja Homgan uusi hyökkäys päättyi terävään ylilaukaukseen (9 min). KuPS-hyökkääjä Rasmus Karjalainen keskitti laidasta takatolpalle Niskaselle, jonka syöksypusku meni maalin ohitse (11 min). Hongan Borjas keskitti laidasta Kandjille, joka pusku läheltä yli (14 min).

Pelaaminen rauhoittui vauhdikkaan ensimmäisen vartin jälkeen ja loppuaika muodostui asemasodaksi. Honka onnistui maalinteossa, kun kuopiolaisten pelaajaryhmitys jäi ylös ja alhaalle jäi enemmän tilaa. Demba Savage pääsi vauhdikkaaseen laitanousuun ja syötti KuPS-maalin edustalle, josta Kandji tuikkasi tämän kauden 15:nnen liigamaalinsa: 0-1. Näissä numeroissa mentiin tauolle.

KuPS halusi voittaa kotiottelunsa ja tuli toiselle puoliajalle entistä päättäväisempänä. Hyvä pelaaminen tuotti tasoitusmaalin 56 peliminuutin kohdalla, jolloin palloa pyöritettiin hyökkäyskolmanneksella ja Ville Saxman syötti pallon Reuben Ayarnalle, joka pääsi laukomaan pallon komeasti takanurkkaan: 1-1. Ayarna viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa KuPS-asussa ja kotijoukkue tuli uudestaan mukaan ottelun voittotaisteluun.

Murray torjui Pennasen napakan vedon (66 min) ja heti perään Kandji pääsi vaaralliseen maalintekotilanteeseen, joka oli kuitenkin paitsio (66 min). Puolustaja Henri Aalto pääsi vetämään vaarallisesti Kandjin mainiosta pudotuksesta, pallo kimpoili kuitenkin kulmuriksi (70 min). Honka teki kulmapotkutilanteesta 1-2-maalin, joka hylättiin rikkeen johdosta (73 min).

Kuopiolaisjoukkue on tullut tunnetuksi "keltamustasta vartistaan", mutta tällä kertaa se jäi toteutumatta. Honka päinvastoin hallitsi ottelun loppua sitä enemmän, mitä vähemmälle peliaika eteni. KuPS pystyi puolustamaan onnistuneesti lisäajan viimeiseen sekuntiin saakka ja mitalinmakuinen kärkipeli päättyi lukemiin 1-1.

VPS-KuPS Elisa Stadionilla lauantaina 29.9. kello 17 ja FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 29.9. kello 15. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n tiedote